Kırklareli'nde Asfalt Sezonu Açıldı - Son Dakika
Yerel

Kırklareli'nde Asfalt Sezonu Açıldı

Kırklareli\'nde Asfalt Sezonu Açıldı

Kırklareli İl Özel İdaresi tarafından, Şeker Fabrikası Depoları Konferans ve Kongre Salonunda “2016 Yılı Asfalt Sezonunun Açılış Töreni” yapıldı.

03.06.2016 12:08

Kırklareli İl Özel İdaresi tarafından, Şeker Fabrikası Depoları Konferans ve Kongre Salonunda "2016 Yılı Asfalt Sezonunun Açılış Töreni" yapıldı.

Açılışa, Kırklareli Vali Yardımcısı Günay Öztürk, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser, Meclis Başkanı Safet Üresin, Genel Sekreter Yardımcıları Bilal Kuşoğlu ve Erol Akyüz, Yol-İş Sendikası İstanbul 2 No'lu Şube Başkanı Güvenç Aygün, İl Genel Meclis Üyeleri, il müdürleri, birim müdürleri, idare memurları ve işçi personeli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından ilk olarak Yol-İş Sendika 2 No'lu Şube Başkanı Güvenç Aygün açılış ile ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştı. Aygün, "2016 asfalt sezon açılışımızın tüm çalışanlarımız için hayırlı olmasını diliyorum. Sendikamıza destek veren Sayın Genel Sekreterimize, İl Genel Meclis Başkanına ve meclis üyelerine, tüm şube müdürlerimize; işçi arkadaşlarım, sendikam ve şahsım adına teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

İdare sorumluluğunda 1918 kilometre köy yolu ağı olduğunu ifade eden İl Genel Sekreteri Ziya Eser, "Bu yollarda bulunan sanat yapılarında gerekli bakım-onarım çalışmaları yapılmakta olup, 1. derece öneme sahip köy yollarında trafik işaretleri montajı ve montajlı işaretlerin bakım-onarımı yapılarak güvenli ve sürekli ulaşım imkanı sağlanmaktadır. Mevcut köy yolu ağının 1257 kilometresi asfalt kaplamalı köy yolu olup, yıl içinde 2 ekiple rotmix malzemesi ile bakımları yapılmaktadır. Yaz aylarında aşırı sıcaklardan etkilenen köy yollarına bir ekibimizle toz atılarak müdahale edilmektedir. Mevcut köy yolu ağında bulunan stablize kaplamalı köy yollarının greyderli bakımları, hasarlı bölgelerde ise malzemeli bakımları yapılmaktadır" şeklinde konuştu.

KÖYDES PROJESİ ÇALIŞMALARI

Köydes Projesi kapsamında çalışmaların yapıldığını anlatan Genel Sekreter Eser, "2016 yılı Köydes Projesi kapsamında 20 kilometre köy yoluna 2. kat asfalt kaplama, 3 adet menfez inşaatı, 49 köye köy içi kilitli parke taşı yapımı programlanmış olup bu inşaatların teknik kontrollük hizmetleri İl Özel İdaresi teknik elemanlarımızca verilmektedir. İl Özel İdaresi imkanlarıyla püremanet yapılmasına karar verilen 41+700 kilometre 2. kat asfalt kaplama yapılacak yolların 28 kilometresinde altyapı çalışmaları bitmiştir. Sayın Valimizin özel hassasiyet gösterdiği ve İl Genel Meclisimizce programa alınan 10 kilometrelik köy yolumuzda ilimizde ilk defa sıcak asfalt kaplaması uygulamasına bu yıl başlanacaktır. Programa alınan 10 kilometrelik yolun alt temel çalışmaları İdaremizce püremanet olarak yapılacaktır. Üst kaplaması ise, ihale edilmiş olup sözleşme safhasına gelinmiştir" diye konuştu.

İdarede bulunan çalışmaların nasıl gerçekleştiğini aktaran İl Genel Sekreteri Ziya Eser, "Çeşitli kamu ve özel kurumlarca bedeli ödenmek kaydıyla yapılan protokoller karşılığı 4+200 kilometre yolun asfalt sathi kaplaması 2016 yılı içinde İdaremiz araç gereç ve personeli marifetiyle püremanet olarak yapılacaktır. Ayrıca, araç parkımıza son yıllarda yenilerini ekleyerek kısmi bir yenileme gerçekleştirilmiştir. Değerli çalışma arkadaşlarım, gerek her türlü bakım-onarım ve gerekse asfalt kaplama yapım işlerimizde sizlere kazasız, belasız ve başarılı çalışmalar diliyorum. Biraz sonra 'Bismillah' deyip yola koyulacaksınız. Yolunuz ve bahtınız açık olsun diyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Ardından İl Müftüsü İsmail Bayrak tarafından sezonun açılış duası yapılarak, asfalt ekibi çalışma yerlerine uğurlandı.

Genel Sekreter Ziya Eser, Genel Sekreter Yardımcısı Bilal Kuşoğlu ve Yol-İş Sendikası 2 No'lu Şube Başkanı Güvenç Aygün ile birlikte çalışmaları yerinde görmek üzere Dereköy-Geçitağzı yoluna gittiler. Burada kazasız belasız bir iş sezonu geçirilmesi amacıyla bir adak kesilerek sezon açılışını yaptılar. - KIRKLARELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kırklareli'nde Asfalt Sezonu Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement