Kırşehir Bedensel Engelliler Dernek Başkanı Servet Avkapan Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Kırşehir Bedensel Engelliler Dernek Başkanı Servet Avkapan Açıklaması

Kırşehir Bedensel Engelliler Dernek Başkanı Servet Avkapan Açıklaması

Kırşehir’de 2010 yılında seçimle Bedensel Engelliler Dernek Başkanlığı görevine gelen Avkapan, “Göreve geldiğimde derneğimizde bir kişi bile yoktu.

01.10.2015 08:43

Kırşehir'de 2010 yılında seçimle Bedensel Engelliler Dernek Başkanlığı görevine gelen Avkapan, "Göreve geldiğimde derneğimizde bir kişi bile yoktu. Bana devredilen bir bütçe dahi olmadı" dedi.

Dernek Başkanı Avkapan, "2010 yılında Bedensel Engelliler Derneği başkanlığını aldım. Üç dönemdir de başkanlık görevini icra etmekteyim. Görevi devraldığımda bütçesi dahi olmayan dernek üç dönemde 500 bin liralık bütçeye ulaştı. Bu dönemde hayırseverlerimiz derneğimize 350 üzerinde tekerlekli sandalye bağışında bulunurken 150 üzerinde de akülü araba dağıtımını gerçekleştirdik" diye konuştu.

"BÜTÇE ARTARKEN HİBELERDE ÇOĞALDI"

Bedensel Engelliler Dernek Başkanı Avkapan, bütçe artışına bağlı olarak derneğe yapılan hibelerinde arttığını dile getirerek, "2013 yılında İş Adamı Bülent Sungur, Makissos Oteli aldıktan sonra bizimle birebir görüşerek bize Ahi Evran Mahallesinde 160 metrekare bir bina hibe etti. Daha önce derneğimizin bir yeri yoktu, 350 üzerinde tekerlekli sandalye hayırseverler tarafından bağış yapılarak 150 adet de akülü araç dağıtımına katkı sunuldu. Gençlik ve Spor Hizmetleri tarafından 70 bin liralık hibe projesi kapsamında derneğe web tasarım atölyesi kurulumu yapıldı. İş-Kur Genel Müdürlüğü tarafından engellilere yönelik 80 bin liralık bütçe ile kurs açıldı. 80 engelli kardeşimiz bu proje kapsamında aylık 400 lira maaş alıyor.

Zamanla derneğimizin düzenini oturttuktan sonra geniş üye katılımlı iftar programları düzenledik. 3 Aralık Dünya Engelliler günü kapsamında Kırşehir'de konserler verildi. Şehrin yöneticileri ile bir arada engellerin sorunlarının anlatıldığı kahvaltılar organize edildi. Dilek fenerleri ile otizmlilerin sorunlarını anlatmaya çalıştık. Birçok engelli kardeşimizin haklarına kavuşması adına maaş alımlarını sağlanırken duyurularımızla da birebirde kendilerine iletti" dedi.

"4 YILDA EKPSS KURSLARI DÜZENLENDİ"

Engelli Kamu Personeli kursları açtıklarını anlatan Avkapan, "Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile derneğimiz EKPSS kursları açarak bu kurslardan 160 engelli kardeşimiz faydalandı. Kurslar sonunda 45 engelli kardeşimiz ise kamu kurumlarına memur olarak atandı. Engeli yüzünden 2000 yılı öncesinde okula gidemeyen ve okuma-yazması olmayan kardeşlerimizin okur- yazarlık belgesi alması kazandırıldı. Kırşehir'de 40 kardeşimizde KOSGEB İl Müdürlüğü ile yapılan çalışma ile girişimcilik belgesi almaya hak kazandı. Evlerinden çıkamayan engellileri biz yılda iki defa gezi düzenleyerek tatile götürme imkanı sunduk. Yaptığımız çalışmalardan dolayı Vali Necati Şentürk'e, Kırşehir Belediye Başkanı ve derneğimizin de fahri başkanı Yaşar Bahçeci'ye Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Şaban Güneş'e İş-Kur İl Müdürü Ömer Faruk Akyol'a, KOSGEB Müdürü Hasan Akgümüş'e, Bülent Sungur'a, Yüksel Mermer'e ve derneğimize alakalarını esirgemeyen hayırseverlere teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Kırşehir'e üç yıl önce gelen Bedensel Engelli Bülent Yıldız ise Kırşehir'de yapılan çalışmaların bir çok ilde yapılmadığını söyledi. Yıldız, "Kırşehir'e geleli üç yıl oldu. Engelliler adına bu denli titiz bir şekilde ilgilenen şehir ile karşılaşmadım. Engelliler birçok ilde evlerinden çıkmakta zorlanıyor. Yöneticiler de Kırşehir'de olduğu kadar ilgili değil, bu ise Kırşehir'de bulunan engelliler için büyük bir fırsat" diye konuştu.

Dernek bünyesinde ise bir atölye kurulumunun yapılacağı ve 50 engellinin istihdamı ile ilgili çalışmaların taslak olarak bittiği çalışmanın ise aralık ayı içerisinde kamuoyuna tanıtılacağı dernek başkanı Avkapan tarafından ifade edildi. - KIRŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kırşehir Bedensel Engelliler Dernek Başkanı Servet Avkapan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement