Kırşehir Belediyesi Aeü Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu ile Protokol İmzaladı - Son Dakika
Yerel

Kırşehir Belediyesi Aeü Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu ile Protokol İmzaladı

(AEÜ) Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu ile protokol imzalayarak, yakın zaman içerisinde faaliyete geçecek olan Aile Yaşam Merkezi kursiyerlerine kişiye özel egzersiz ve spor programı hazırlayacak.

12.01.2012 12:41

Kırşehir Belediyesi, Ahi Evran Üniversitesi

(AEÜ) Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu ile protokol imzalayarak, yakın zaman içerisinde faaliyete geçecek olan Aile Yaşam Merkezi kursiyerlerine kişiye özel egzersiz ve spor programı hazırlayacak.

Belediye Başkan Yardımcısı Veli Şahin, AEÜ Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mahir Kadakal ve AEÜ Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokul Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Derya Özer Kaya'nın hazır bulunduğu protokol imza töreni, Başkanlık makamında gerçekleştirildi.

Konu hakkında bilgi veren Şahin, yakın zaman içerisinde faaliyete geçecek olan Aile Yaşam Merkezi'nde spor için gelen kursiyerlerin öncelikle Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde hangi spor dalına daha yatkın olduğu, hangi sporları yapmanın kendileri için yararlı olduğunun tespit edileceğini, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu'nun yapacağı kontrollerle kursiyerlerin o sporları yapmasının sağlanacağını ifade etti.

Şahin, kültürel faaliyetlere olduğu kadar sosyal faaliyetlere de önem verdiklerini, sosyal çalışmalarının bir örneği olarak da daha önceden belediyeye ait olarak işletilen İkizarası mevkisindeki tesisi Meclis kararı ile belediyeye kazandırdıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Şubat ayı içerisinde mefruşat ve yerleşim kısmını da tamamlayarak Kırşehir Belediyesi Aile Yaşam Merkezi tesisi olarak halkımızın hizmetine açmış olacağız. Bu tesisimizin faaliyete geçmesiyle KIRMEK dediğimiz meslek edindirme kurslarının ağırlıklı olacağı hizmetleri vatandaşlarımıza sunacağız. Yani meslek edindirme kursları ile birlikte şuan Kadın Aktivite Merkezi'nde Beden Eğitimi hocalarımızın nezaretinde spor merkezi olarak da faaliyet gösteren Kırşehir'deki bayanlara hizmet veren bir spor merkezimizde var. Biz istiyoruz ki, bu meslek edindirme kurslarının yanında spor merkezinde hizmet alan vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve bilimsel olarak spor yapabilmelerini sağlamak için AEÜ Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu ile işbirliği yaparak bir protokol imzalamak suretiyle bugün burada bulunuyoruz. Bu protokol çerçevesinde bizim spor hizmetlerinden yararlanmak isteyen vatandaşlarımıza daha bilimsel ve sağlıklı olarak spor yapma imkanı sağlamış olacağız. İnşallah bütün vatandaşlarımız bu tesisimizde sağlıklı spor yapma imkanı bulacaktır. Bu anlamda ben üniversitemize de bizim bu teklifimize olumlu cevap vermelerinden dolayı teşekkür ediyorum. Hem üniversitemize hem belediyemize hem de Kırşehirimize hayırlı olmasını diliyorum."

AEÜ Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu Müdürü Kadakal ise, "Sayın rektörümüz göreve geldiği zaman Kırşehirimize daha iyi bir hizmeti nasıl verebiliriz düşüncesindeydi. Başkan beyin de bizi ziyaretinde bu konu gündeme geldi. Bizler de Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu olarak bu duruma sıcak baktık ve belediye ile böyle bir protokol imzalama yoluna gittik. Kırşehirimize ve üniversitemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

AEÜ Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokul Müdür Yardımcısı Kaya ise sağlığın sürdürülmesi, devam ettirilmesi konusunda son derece deneyimli olduklarını, eğitim ve öğretimi bu çerçevede sürdürdüklerini kaydederek, "Bu kapsamda da her türlü belediyeden hizmet alacak kişilerin sağlığını devam ettirebilmeleri, olası bir yaralanmanın ortadan kaldırılması veya engellenmesi en önemli amaçlarımızdan. Kişiler herhangi bir sportif aktiviteye başlamadan evvel doğru bir şekilde sportif faaliyet yapabilmesi için fiziksel uygunluğunun değerlendirilmesi, gerekli kas kuvvetinin belirlenmesi, eksikliklerinin tespit edilmesi, buna yönelik çalışmalarının yapılması, bununla birlikte kilo kontrolü ve kişinin yaptığı aktivitelerin gerçekten işine yarayıp yaramadığı, gerçekten sağlığına, amacına uygun hizmet edip etmediği noktasında da belki yeni bir değerlendirmeyle yeniden doğru yolda ilerliyor muyuz, bunu görebilmek hedefimiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Şahin ve Kadakal tarafından protokol imzalandı.

- KIRŞEHİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırşehir Belediyesi Aeü Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu ile Protokol İmzaladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement