Kırşehir'de Nevruz Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Kırşehir'de Nevruz Coşkusu

Kırşehir\'de Nevruz Coşkusu

Kırşehir'de Nevruz Bayramı coşku ile kutlandı.

21.03.2014 12:01

Kırşehir'de Nevruz Bayramı coşku ile kutlandı.

Ahi Evran Üniversitesi Eğitim Fakültesi bahçesinde düzenlenen Nevruz Bayramı kutlamalarına, Vali Özdemir Çakacak, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, "Baharın başlangıcı olarak kabul edilen, bolluk ve bereketin simgesi olan Nevruz, Orta Asya'dan Balkanlara kadar olan coğrafyada barışın, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin bayramı olarak kutlanmaktadır. Nevruz, Orta Asya ve Anadolu coğrafyası başta olmak üzere Türk kültürünün yayıldığı her bölgede son derece köklü ve zengin bir geçmişe sahiptir. Tarih boyunca bağlı olduğu kültür değerlerini gittiği her coğrafyaya taşıyan Türk milleti, yeni gün anlamına gelen Nevruz'u kendisine has bir coşkuyla kutlamaktadır. Bilindiği üzere baharın gelişiyle birlikte doğa yeniden hayat bulmaktadır. Bu nedenle Nevruz, tabiat için aynı zamanda yeni bir diriliş ve uyanış anlamına gelmektedir. Milletimizin ve Kırşehirli hemşerilerimizin Nevruz Bayramı'nı kutluyor, bu günün birlik, beraberlik, dostluk ve kardeşlik duygularının pekişmesine vesile olmasını diliyorum" dedi.

Fen, Edebiyat Fakültesi Senatörü Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fatih Köksal da, Nevruz'un Türk kültüründe ki öneminden bahsetti. Konuşmaların ardından kutlamalar, kalk oyunları gösterisi, Kırşehir Ustalar Müzik ve Oyun Topluluğu konseri ile devam etti.

Protokol daha sonra, Nevruz ateşinin yakılması ve demir dövülmesinin ardından yakılan ateşin üstünden atladı. Renkli görüntülere sahne olan program, Ahi pilavı ve Ahi helvası ikramı ile sona erdi. - KIRŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kırşehir'de Nevruz Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement