Kırşehir Ülkü Ocakları, İstiklal Şairi Akif'i Andı - Son Dakika
Yerel

Kırşehir Ülkü Ocakları, İstiklal Şairi Akif'i Andı

Kırşehir Ülkü Ocakları, İstiklal Şairi Akif\'i Andı

Kırşehir Ülkü Ocakları, gerçekleştirdiği programla ölümünün 77. yılında İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'u dualarla andı.

30.12.2013 13:45  Güncelleme: 13:46

Kırşehir Ülkü Ocakları, gerçekleştirdiği programla ölümünün 77. yılında İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'u dualarla andı.

Ülkü Ocakları binasında başlayan programa Ülkü Ocakları İl Başkanı Kadir Güzel, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Cemil Cahit Pişkin, Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkan Adayı Arif Ekici, Ahi Evran Üniversitesi Akademisyenlerinden okutman Mahmut Seyfeli, İmam Celalettin Öztürk ile çok sayıda öğretmen ve üniversite öğrencisi katıldı.

Ülkü Ocakları İl Başkanı Kadir Güzel, "İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy'u ölümünün 77. yılında anmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Akif'i ve onun verdiği çağlar ötesi mesajları hem birey olarak hem de millet olarak bugünlerde daha iyi idrak ediyoruz. Ankara'nın ayazında, sırtında giyecek bir paltosu olmamasına rağmen, İstiklal Marşımız için konan ödülü hak etmesine rağmen geri çeviren bir dava adamı olan Akif'in kıymeti son günlerde yaşananlarla daha da ortaya çıkmaktadır. Mehmet Akif Ersoy'un eserlerinde idealize ettiği ve Türk gençliğini temsil eden Asım karakteri ise haklının yanında, haksızın karşısında, kendi namusunu çiğnetmeyen, başkalarının da namusunu çiğnemeye tevessül etmeyen, kul hakkına ve kamu malına el sürmeyen; tepeden tırnağa bir Ülkücü kahramandır" dedi.

Hem Mehmet Akif Ersoy hem de tüm şehit ve gazilerimiz için Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, okutman Mahmut Seyfeli'nin sunumuyla son buldu. - KIRŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kırşehir Ülkü Ocakları, İstiklal Şairi Akif'i Andı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement