Kış Aylarında Bağışıklık Sistemine Dikkat - Son Dakika
Yerel

Kış Aylarında Bağışıklık Sistemine Dikkat

Kış Aylarında Bağışıklık Sistemine Dikkat

DDH iç Hastalıkları Uzmanı Dr. Bakan: "Soğuk havalarda hastalıklardan korunmak için bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi gerekmektedir"

18.12.2013 14:31

Denizli Devlet Hastanesi (DDH) İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Metin Bakan, soğuk havalarda hastalıklardan korunmak için bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Bakan, gazetecilere yaptığı açıklamada, mevsim değişikliklerinde bağışıklık sisteminin zayıfladığına dikkati çekti.

Soğuk havada hastalıklarda önemli derecede artış yaşandığını dile getiren Bakan, "Havaların etkisiyle soğuk algınlığı, idrar yolu enfeksiyonları, alt ve üst solunum yolu hastalıkları ortaya çıkmaktadır. Ayrıca kalp ve akciğer hastalıkları, hipertansiyon, diyabet gibi mevcut hastalıklarında ağırlaşabiliyor" dedi.

Bakan C, A ve E vitamini yönünden zengin besinlerin tüketilmesinin önemli olduğunu ifade ederek şöyle devam etti:

"İnsan vücudunun yorgun düşmesi sonucu soğuk havalardan kaynaklı hastalık virüsleri insan vücuduna daha çabuk yayılır. Bu yüzden yeteri kadar dinlenememe, fiziksel ya da beyinsel vücut yorgunluğuna çok dikkat etmek gerekiyor. Soğuk havalarda hastalıklardan korunmak için bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi gerekiyor. Kış mevsimlerinde portakal, limon, greyfurt, mandalina gibi C vitamin oranı yüksek olan meyveler vücudun direncinin artmasını sağlar." - Denizli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kış Aylarında Bağışıklık Sistemine Dikkat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement