Kış uykusuna yatmayan boz ayı kayalıkları tırmanırken görüntülendi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kış uykusuna yatmayan boz ayı kayalıkları tırmanırken görüntülendi

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Kış uykusuna yatmayan boz ayı kayalıkları tırmanırken görüntülendi
 Güncelleme: 

Erzincan'ın Refahiye ilçesinde kış uykusuna yatmayan boz ayı, kayalıkları tırmanırken dron ile havadan görüntülendi. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi ve beklenen kar yağışının gerçekleşmemesi nedeniyle ayılar kış uykusuna yatmadı.

Kış uykusuna yatmayan boz ayı kayalıkları tırmanırken görüntülendi

ERZİNCAN - Erzincan'ın Refahiye ilçesi kırsalında kış uykusuna yatmayan boz ayı kayalıkları tırmanırken dron ile havadan görüntülendi.

Erzincan'da hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi ve beklenen karın yeterli kadar yüksek kesimlere de yağmaması nedeniyle ayılar kış uykusuna yatmadı.

Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi ve beklenen kar yağışının gerçekleşmemesi hayvanları da etkiledi. Refahiye ilçesine bağlı Orçul bölgesinde bulunan köyde yaşayan ve teknolojiye ayak uydurup yanında taşıdığı dron ve ekipmanlarla çobanlık yapan, sosyal medyada "Çobanın Doğadaki Sesi" olarak yaban hayatını çeken Baki Kaya, bu sefer kayalıklara tırmanan boz ayıyı dron ile havadan görüntüledi.

Kaynak: İHA