Kızılay Yönetiminden Vali Güzeloğlu'na Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Kızılay Yönetiminden Vali Güzeloğlu'na Ziyaret

Kızılay Yönetiminden Vali Güzeloğlu\'na Ziyaret

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, depremin bu ülkenin gerçeği olduğunu ifade ederek, "Geçmişte çok ağır bedeller ödedik."

06.03.2013 15:51

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, depremin bu ülkenin gerçeği olduğunu ifade ederek, "Geçmişte çok ağır bedeller ödedik. Başta can olmak üzere çok büyük kayıplar verdik. Ama artık binalardan başlayarak eğitime kadar temel bütün alanlardaki eksiklikleri çok hızlı gidererek depreme hazır hale gelmeliyiz. Bu konuda yapılan çalışmalar son derece iyi gidiyor. İnşallah yakın zamanda artık depreme karşı hazırlıklı hale geleceğiz. Depremi yaşasak ta can kaybı başta olmak üzere kayıpları en aza indireceğiz" dedi.

Mersin Valiliği'nin Deprem Haftası dolayısıyla organize ettiği 'Ahmet Mete Işıkara'yı anma etkinliğine katılmak üzere Mersin'e gelen Türk Kızılayı Genel Başkanı Lütfi Akar ve beraberindeki Yönetim Kurulu üyeleri ile Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara'nın eşi Aysel Işıkara Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nu makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Vali Güzeloğlu, Türk Kızılayı'nın Yönetim Kurulu üyeleri ile Ahmet Mete Işıkar'nın eşi Aysel Işıkara'yı makamında ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, "İçinde bulunduğumuz hafta Deprem Haftası. Bu hafta deprem ile ilgili hem kavramları hem önlemlerin hemde depreme dayalı yeniden bildiklerimizi gözden geçirmenin öne çıktığı, yapılması ve alınması gereken temel önlemlerin yerel ve genel bazda bir kez daha gözden geçirildiği ve en temelde benim en çok önemsediğim ve rahmetli hocamın adeta seferberliğini gerçekleştirdiği deprem bilincinin edinilmesi ve depreme karşı korunma kültürünün zenginleştirilmesini ve geliştirilmesi adına çok önemli bir hafta. Bu hafta içerisinde Mersin Valiliği olarak bir dizi etkinlikler yapılıyor ve yapıyoruz. Ama düşündük ki Mersin'in yetiştirdiği ve Türkiye'nin her kesiminin kabul ettiği, rahmetli hocamız Ahmet Mete Işıkara'yı bu hafta nedeniyle hem analım hemde onun anısını Mersin'de güçlü bir şekilde bir kez daha yaşatalım. O yüzden hocamız için anma etkinliği düzenleyeceğiz" diye konuştu.

"DEPREMLERDEN DOLAYI GEÇMİŞTE ÇOK AĞIR BEDELLER ÖDEDİK"

Türkiye'de 'deprem dede' olarak herkesce bilinen Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara'ya bir kez daha Allah'tan rahmet dileyen Güzeloğlu, "Mekanı cennet olsun diyorum. Gönlü, yüzü gibi inşallah kabri de öyle aydınlık ve nur içinde olsun. Bilinmelidir ki gerçekten deprem bu ülkenin gerçeği. Geçmişte çok ağır bedeller ödedik. Başta can olmak üzere çok büyük kayıplar verdik. Ama artık Türkiye'nin gelişen ve değişen yönünde ve yüzünde bu kayıpları daha fazla vermemek, yine rahmetli hocamızını sözüyle "deprem değil binalar öldürür" sözüyle hareket ederek,

binalardan başlayarak eğitime kadar temel bütün alanlardaki eksiklikleri çok hızlı gidererek depreme hazır hale gelmeliyiz. Bu konuda yapılan çalışmalara gerek yapısal anlamda iyileşmeler gerek Hükümetimizin çıkardığı kentsel dönüşüme ilişkin çok önemli çalışmalar ve buna bağlı planlamalar her geçen gün bizi depreme karşı hazırlıklı hale getiriyor ve getirecek. İnşallah depremi yaşasak da can kaybı başta olmak üzere artık kayıplar en aza inecek veya belki hiç olmayacak" diye konuştu.

Ahmet Mete Işıkara'yı hiç unutmayacaklarını vurgulayan Güzeloğlu, "Hep gülen yüzü ile çocukların 'deprem dedesi' ile Kızılay'ın öne çıkan bir gönül elçiliğinde değerli hocamın çok anıları var bende. Türkiye'nin deprem dedesi gerçekten çok büyük bir bilmi adamıydı. Ama benim nezdimde çok büyük bir gönül insanıydı" ifadelerini kullandı.

Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar ise "Türkiye'ye deprem bilincini aşılayan ve depremin zararlarından korunmak için gereken şuurun oluşmasında öncülük eden çok değerli bilim adamı, değerli insan, çok değerli arkadaşımız, yaklaşık 8 yılı aşkın bir zamandır beraber çalıştığımız rahmetli Ahmet Mete Işıkara hocamıza Allahtan rahmet diliyoruz. Valimizin hocamızı anma programı ile ilgili davetini de büyük bir memnuniyetle kabul ettik. Sayın Valimiz de çok büyük bir incelik gösterdi ve bizi Mersin'de ağırladı. Deprem Haftası'nda göstermiş olduğu bu aktiviteden ve hocamıza göstermiş olduğu bu vefadan dolayı kendisine

teşekkür ediyorum" dedi.

Büyük işler yapan insanların eşlerinin de büyük zahmetlere katlandığını belirten Akar, "Saygıdeğer Aysel Hanımefendi de sürekli büyük işler yapan hocamızın eşi olarak sürekli büyük zahmetlere katlanmak durumda kaldılar. Yıllardır hocamızın arkasında görünmez bir güç olarak onu destekleyen hanımefendiye de teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ona da tekrar başsağlığı ve sabır diliyoruz. İnşallah hocamızın aştığı bu çığırdan sonra deprem bilinci yükselecektir. Depremlerde ölümler azalacaktır ve belki de hiç olmayacaktır. Bu büyük bir kazanım olarak devam edecektir. Biz Mersin'de olduğumuz için mutluyuz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Akar, Vali Güzeloğlu'na Kızılay tabağı ile deprem almanağı ve Kızılay'ın Suriye'de göstermiş olduğu faaliyetleri anlatan bir de kitap hediye etti. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kızılay Yönetiminden Vali Güzeloğlu'na Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement