Kızılcahamamlılar Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Toplu İftar Yemeğinde Buluştu - Son Dakika
Yerel

Kızılcahamamlılar Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Toplu İftar Yemeğinde Buluştu

Kızılcahamamlılar Ankara Büyükşehir Belediyesi\'nin Toplu İftar Yemeğinde Buluştu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kızılcahamam'da katıldığı toplu iftar yemeğinde vatandaşlara ilçeye yüksekokul yapılacağının müjdesini verdi.

02.08.2013 09:16

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kızılcahamam'da katıldığı toplu iftar yemeğinde vatandaşlara ilçeye yüksekokul yapılacağının müjdesini verdi. Gökçek, "Büyükşehir Belediyesi'ne ait araziyi yüksekokul yapılması için hibe ettik. İnşallah önümüzdeki yıl itibariyle yüksekokul yapılacak. Kızılcahamam bir yüksek okula kavuşacak" dedi.

Büyükşehir Belediyesi'nin "Her İlçede Halk İftarları" adı altında gerçekleştirdiği iftar yemeği, Kızılcahamam Kazım Karabekir caddesi üzerinde yapıldı. Ramazan ayı boyunca süren Büyükşehir Belediyesi'nin iftar buluşmaları, Kızılcahamam'da da halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti. İftara, AK Parti Ankara Milletvekilleri Emrullah İşler ve Seyit Sertçevik, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kızılcahamam Kaymakamı Mustafa Çit, Kızılcahamam Belediye Başkanı Coşkun Ünal, AK Parti İlçe Başkanı Sefa Yıldırım, kamu kurum ve kuruluşlarının mülki ve idari amirleri, köy muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İftar öncesi kurulan masaları dolduran Kızılcahamamlılara tasavvuf musikisi dinletisi ve Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı. İftardan sonra konuşma yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, vatandaşlara önümüzdeki günlerde Kızılcahamam'ın Büyükşehir Belediyesine bağlanacağı müjdesini verdi.

Son 10 yılda faize giden verginin artık dört bir tarafta yatırıma dönüştüğünü kaydeden Gökçek, biten IMF borçlarının yanı sıra, Türkiye'yi kalkındıracak Kanal İstanbul projesi, 3. Boğaz Köprüsü, nükleer santraller, uluslararası aktarmaların merkezi olacak yeni havalimanı ile 3 sene içinde devletin kasasına 60 milyar liraya yakın gelir gireceğini vurguladı.

"7'DEN 70'E HERKES TWİTTER'I ÖĞRENECEK"

Başkan Gökçek, alanda bulunan 7'den 70'e herkesten sosyal paylaşım sitesi Twitter'ı kullanmayı öğrenmelerini istedi. Gökçek, "Eskiden savaş meydanlarda olurmuş, sonra tüfek icat edilmiş mertlik bozulmuş. Şimdi bu savaş esas nerede devam ediyor biliyor musunuz? İnternette. Twitter denilen bir yer var ya, orada devam ediyor" dedi. Gezi olaylarının 1. gününde 1 milyon 700 tane tweet atıldığını kaydeden Gökçek, "Yurtdışından yurtiçine, sanki ülke içindeki insanlar bu işi tasvip ediyorlarmış havası verdiler. Nasıl yapıyorlar bunu? Resmen insanların kafasını bulandırıyorlar. Bunun için Twitter'ı öğreneceksiniz" dişe konuştu.

KIZILCAHAMAMLILARA YÜKSEKOKUL MÜJDESİ

"Kızılcahamamlılar bizden bu dönem içerisinde yüksekokul talebinde bulundu. Hemşeriniz Salih Bezci'nin de katkılarıyla yüksekokul girişimleri için çalışmalar yaptık" diyen Gökçek, şunları kaydetti:

"Büyükşehir Belediyesi'nden ilçeye 7 kilometre ilerdeki ASKİ'ye ait araziyi yüksek okul yapılması için hibe ettik. İnşallah önümüzdeki yıl itibariyle yüksekokul yapılacak. Kızılcahamam bir yüksek okula kavuşacak. Burada aynı partiden değiliz ama MHP'li Kızılcahamam Belediye Başkanıma söylüyorum, asfalt ihtiyacı varsa ne kadar istiyorsa verebilirim, ayrıca Kızılcahamam'ın girişinde bir yer tespit ederek oraya büyük bir saat kulesi dikelim, o da bizim Kızılcahamam'a hediyemiz olsun."

"SOĞUKSU MİLLİ PARKINDA ASFALT ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR"

Soğuksu Milli Parkı ile ilgi hazırlıkların olduğunu ve asfalt çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Orada doğalgaz çalışmaları var. Tamamlandıktan sonra biz de asfalt işlemini tamamlayacağız. Allah nasip ederse, Kızılcahamam Büyükşehir'e bağlandığı zaman özellikle buradaki termal turizmin teşviki için de elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kızılcahamamlılar Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Toplu İftar Yemeğinde Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement