Kızılot'ta Çifte Bayram - Son Dakika
Yerel

Kızılot'ta Çifte Bayram

Manavgat'ın Kızılot belediyesinde bugün 439 bin metrekarelik araziyi içeren 371 tapu sahiplerine dağıtıldı.

31.08.2011 16:00

Manavgat'ın Kızılot belediyesinde bugün 439 bin metrekarelik araziyi içeren 371 tapu sahiplerine dağıtıldı.

Kızılot Belediyesi'nin gerçekleştirdiği imar planı uygulamasıyla birlikte, beldedeki 439 bin metrekarelik arazide çevre düzeni plan tadilatı ve nazım imar planı tamamlandı. Belediyede düzenlenen bayramlaşma töreninin ardından, hak sahiplerine tapuları dağıtıldı.

Belediye Başkanı Mustafa Keçer, yaptıkları imar uygulamasıyla birlikte vatandaşların ellerindeki tapuların daha da değerlendiğini kaydederek, "Bu bayramda vatandaşlarımıza iki sevinci bir arada yaşatmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

İmar uygulaması yapılan 439 bin metrekarelik arazinin yaklaşık 850 kişiye ait olduğunu ve hisseli olanlarla birlikte 371 tapuda birleştirildiğini ifade eden Keçer, "Tapulaştırmanın yapılmasının ardından şu anda üzerinde bulunduğumuz yaklaşık 5. 5 dönüm arazi belediye hizmet alanı olarak ayrıldı. Bu alanda bazı vatandaşlarımızın 3-5 metrekare şeklinde hakları var. Vatandaşlarımız bu alanda kendilerine ait olan hakları belediyeye versinler. Böylece yeni belediye binamızı buraya yapmak için şans artar" diye konuştu.

Başkan Keçer, konuşmasında Alara Çayı ile Karpuz Çayı arasındaki mücavir alanın Kızılot Belediyesi'ne devredilmesinin ardından Manavgat Belediyesi'nin idare mahkemesine başvurduğunu, bundan dolayı kendilerinin de hukuk mücadelesine başladıklarını kaydetti.

Konuşmanın ardından vatandaşlara tapuları dağıtıldı. Vatandaşlar tapularını almanın sevincini yaşarken, belediye hizmet alanında hakları bulunan vatandaşların bir çoğu haklarını belediyeye devreden imzaları attılar.

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kızılot'ta Çifte Bayram - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement