Kızını "Anne Şefkati" ile Bitkisel Hayattan Kurtardı - Son Dakika
Yerel

Kızını "Anne Şefkati" ile Bitkisel Hayattan Kurtardı

"kızını yaşama tutundurma mücadelesi" takdir topluyor.

09.03.2012 14:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da, 2001 yılında şofbenden sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek bitkisel hayata giren üniversite ikinci sınıf öğrencisi Neslihan Köse'nin annesi Hale Kabacaoğlu Köse'nin yıllardır süren

"kızını yaşama tutundurma mücadelesi" takdir topluyor.

Neslihan'ın hastalanmasından 3 yıl sonra eşi tarafından terk edilen radyoloji uzmanı Dr. Hale Kabacaoğlu Köse, tam 7 yıldır kızına hem anne hem babalık yapıyor.

Çalıştığı hastanede, ultrason cihazının başında AA muhabirinin sorularını yanıtlayan fedakar anne, 10 yıl önce yaşadıkları acı olayı anlattı.

Eskişehir'de üniversite okuyan kızının 2001'de yılbaşı tatili için eve geldiğini belirten Köse, dünyalar kadar sevdiği Neslihan'ın yıkanmak için banyoya girdiğini, şofbenden sızan karbonmonoksit gazından zehirlendiğini, solunumunun durmuş bir vaziyette çıktığını ve bitkisel hayata girdiğini söyledi.

-"İğne ile kuyu kazar gibi bugünlere getirdim"-

Kızını acil olarak ilk önce Bursa Devlet, ardından da Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırdıklarını ifade eden anne Köse, "Daha sonra kızımı oksijen tedavisi için İstanbul'a götürdüm. 2 ay komada kaldı ve ilk 15 gün ışık refleksi dahi yoktu. Solunum ve nabzının düzelmesinin ardından servise yatırdık. Bir süre sonra da rehabilitasyon için Ankara'ya götürdük. Burada da 2 yıl tedavi gördü" dedi.

Fedakar anne, 5 yıllık tedaviye rağmen 2006'da da kızının bilincinin kapalı olduğuna dikkat çekerek, "Pilli bebek gibiydi. Koruma istiyordu. Sen ne dersen onu tekrarlıyordu. Yavaş yavaş iyileşti ve adeta iğne ile kuyu kazar gibi bugünlere getirdim. Şu anda ise sadece uzak hafıza konusunda sıkıntısı var. Belleğe bilgi depolayıp öğrenme sürecine girdi. O da geçecek ve kızım iyileşecek inşallah" ifadelerini kullandı.

-"Yaşama amacım sadece yavrum"-

En büyük üzüntülerden birini 2004'te eşi ile ayrıldığı zaman yaşadığını dile getiren Köse, şöyle devam etti:

"3 yıl sonra kızımın babası daha iyi bir hayat yaşamak amacıyla bizi terk etti. Bu zamandan itibaren kızıma hem anne hem babayım. Maalesef 7 yıldır eşim, kendi kızını görmüyor ve sesini dahi duymuyor. Ama bunlar önemli değil. Önüme birçok engel çıkarmaya çalıştılar ama hepsini çözeceğim. Ben bu işe baş koydum. Yaşama amacım sadece yavrum. Tek hedefim onun, senin benim gibi bir insan olması."

Sabah işe gelip doktorluk görevi yaptığını kaydeden anne Köse, "Akşama kadar kendi mesleğimi yapıyorum. İşten çıkınca artık 'anne'yim. Tüm hayatımı kızıma adıyorum. Onu hastalığından sevgi ile kurtardım. Sevginin yapamayacağı hiçbir şey yok. Sevgiyle başladık, onunla devam edeceğiz. Neslihan'ım günün birinde evlenecek ve torunlarıma bakacak, buna inanıyorum."

-Erkekleri kadınlar doğuruyor-

Geçen yıl İstanbul Fatih Üniversitesi İşletme Fakültesine bağlı Hastane Yöneticiliği Bölümünü bitirdiğini vurgulayan Hale Kabacaoğlu Köse, "Hayattan kopmuyorum. Her şeyi kızım için yapıyorum" dedi.

Annelik sevgisiyle kızını ayağa kaldırdığını dile getiren Köse, "2006 yılında bu gayretim nedeniyle binlerce insandan tebrik telefonu aldım. 2007'de Bursa'da 'yılın annesi' seçildim. 8 Mart Kadınlar Günü nedeniyle şunu söylemek istiyorum; bir kadının, bir annenin isterse yapamayacağı hiçbir şey yoktur. Unutmayın erkekleri kadınlar doğuruyor."

Kızının yüzde yüz oranda iyileşmesi için gerekirse yurtdışına gideceğini anlatan fedakar anne, "Son zamanlarda kök hücre tedavisi yoluna girdim. Kök hücre konusunda Sağlık Bakanlığı Etik Kurulu'na 2 kez başvurdum. İkisinde de deneme, tedavi amaçlı başvurup, araştırma amaçlıya çevrildim. '8-10 kişi bulun, araştırın' dediler. Ama ben yine de bu işin peşindeyim" dedi.

- BURSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kızını 'Anne Şefkati' ile Bitkisel Hayattan Kurtardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement