Ko-Mek Kuruçeşme Kurs Merkezi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Ko-Mek Kuruçeşme Kurs Merkezi Açıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Kocaeli, Türkiye'ye örnek bir il olacak.

03.01.2012 18:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Kocaeli, Türkiye'ye örnek bir il olacak. Sokakları, caddeleri, kavşakları ve sahilleri güzel bir şehir olacak" dedi.

Yeni Mahalle Asalet Sokak'taki Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KO-MEK) Kuruçeşme Kurs Merkezi'nin açılışında konuşan Karaosmanoğlu, binlerce kişinin mesleki eğitim aldığı KO-MEK'e çok önem verdiklerini söyledi.

Kurslarda bazı kursiyerlerin okuma-yazma öğrendiğini anımsatan Karaosmanoğlu, "Artık bu imkanlarla hangi yaşta olursa olsun okuma ve yazma bilmeyen kardeşimizin kalmaması gerekiyor. Burada okuma ve yazma öğrenen kardeşlerimiz ilkokul diplomalarını alıyor" dedi.

Kocaeli'deki ağaçlandırma çalışmalarına da değinen Karaosmanoğlu, şöyle devam etti:

"Nerede bir metre boş yer var, oraya ağaç dikeceğiz. Herkes evinin önüne çiçek dikecek. Sizler doğaya çevreye katkısı olan insanlarsınız. Kocaeli Türkiye'ye örnek bir il olacak. Sokakları, caddeleri kavşakları ve sahilleri güzel bir şehir olacak. Medeni toplumun gereği olarak çevreyi ve eğitimi önemsemek zorundayız. Çocuklarımızın eğitimlerine daha da önem veriyoruz. Daha çocuğumuz doğar doğmaz eğitimi başlıyor. Anaokulları, kreşler çok önemli. Çocuklarınızı nasıl yetiştirirseniz ömür boyu o eğitim onunla beraber devam eder ve bu yüzden her biriniz birer öğretmensiniz. KO-MEK, siz çocuklarınızı eğitebilesiniz diye var. Burası sizin kurumunuz. Buraya gelerek öğrendiklerinizi çocuklarınıza ve diğer insanlara öğreteceksiniz. Bu şekilde kalkınma ve gelişme olacak."

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan da 2012 yılının ilk açılışını bir eğitim kurumunu açarak gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kurslarda el emeği ve yetenek geliştirmenin ötesinde dostlukların pekiştirildiğini kaydeden Doğan, "Burası sıkıntılarımızın unutulduğu ve evimize kafamızı boşaltarak dönme imkanı bulduğumuz bir yer. Büyükşehir Belediyemiz KO-MEK kursları ile Türkiye'de örnek bir çalışmayı sürdürüyor. Bir halk üniversitesi gibi bu çalışmaları sürdürüyor" diye konuştu.

Kurs merkezinde, 525 kursiyerin 13 farklı branşta mesleki eğitim alacağı bildirildi.

- KOCAELİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ko-Mek Kuruçeşme Kurs Merkezi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement