Kocaeli Bilim Merkezi'nde Enerji Verimliliği Haftası Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Kocaeli Bilim Merkezi'nde Enerji Verimliliği Haftası Etkinliği

Kocaeli Bilim Merkezi\'nde Enerji Verimliliği Haftası Etkinliği

Kocaeli Bilim Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, enerji verimliliği ve tasarrufu konularında öğrencilere bilgilendirme yapıldı. Atölye çalışmaları ve bilgi yarışmasıyla enerji verimliliği farkındalığı oluşturuldu.

16.01.2024 10:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enerji verimliliği Haftası kapsamında Kocaeli Bilim Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte öğrencilere enerji tasarrufu ve verimlilik anlatıldı.

Enerjinin etkin ve verimli bir şekilde kullanılması, petrol, kömür gibi fosil yakıtların kullanımının azaltılması ile temiz ve yenilenebilir enerjinin hayatımızda daha fazla yer edinerek farkındalık oluşturulması amacıyla her yıl ocak ayının ikinci haftası "Enerji Verimliliği Haftası" olarak ele alınıyor. Enerji verimliliği farkındalığının arttırılması amacıyla Kocaeli Bilim Merkezinde öğrencilere enerji tasarrufu ve verimlilik konusunda atölye çalışmaları yapıldı.

Kocaeli Bilim Merkezinde 11-13 yaş arası öğrencilere, enerji verimliliği ve tasarrufu ile iklim değişikliği konularında bilgilendirme ile enerji verimliliği konusunda robotik kodlama ve knex güneş enerjisi atölye çalışmaları gerçekleştirildi. Ardından konuyla ilgili bilgi yarışması yapılarak farkındalık oluşturulması sağlandı. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kocaeli Bilim Merkezi'nde Enerji Verimliliği Haftası Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement