Kocaeli'de Alikahya Stadyum Tramvay Hattı için ray üretimi tamamlandı - Son Dakika
Yerel

Kocaeli'de Alikahya Stadyum Tramvay Hattı için ray üretimi tamamlandı

Kocaeli\'de Alikahya Stadyum Tramvay Hattı için ray üretimi tamamlandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Alikahya Stadyum Tramvay hattında kullanılacak rayların üretimini tamamladı. Yerli ve milli üretim olan raylar Kardemir'de yapıldı.

23.01.2024 15:36  Güncelleme: 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'de raylı sistem hatlarını kente yayma yönündeki çalışmalarına devam eden Büyükşehir, Alikahya Stadyum Tramvay hattında rayların üretimini tamamladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin otogar ile Sekapark arasından başlayan, ardından Kuruçeşme'ye kadar uzanan Akçaray tramvay hattında şehrin doğu kısmına hizmet edecek ve Kocaeli Stadyumuna ulaşımı kolaylaştıracak Alikahya Stadyum Tramvay Hattında kullanılacak rayların fabrikada üretimi tamamlandı. Yüklenici firmanın şantiye kurulumu ve zemin sondajına devam ettiği projede tamamen yerli ve milli üretim olan rayların üretimi ise Kardemir'de yapıldı.

Yeni hat otogar depo alanından başlayacak ve en yakın noktadaki Bağımsızlık Caddesinde son bulacak. 3,8 kilometre uzunluğunda olacak hat 6 duraktan oluşacak. Hattın birinci durağı; Fener Sokak ile Sultan Murat Caddesinin kesiştiği noktada, ikinci durağı Fatma Seher Hanım Sokağın İbni Sina Sokak ile kesiştiği yerde, üçüncü durağı Sakıp Sabancı Caddesi üzerinde Fenerli Sokak ile kesiştiği yerde, dördüncü durak Sakıp Sabancı Caddesi üzerinde Nar Çiçeği Sokak ile kesiştiği yerde, beşinci durak Bağımsızlık Caddesi üzerinde Yunus Emre Sokak kesişiminde, altıncı durak Bağımsızlık Caddesinin sonunda olacak. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kocaeli'de Alikahya Stadyum Tramvay Hattı için ray üretimi tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement