Kocaeli, Hayat Boyu Öğrenmede 4. Sırada (Fotoğraflı - Son Dakika
Yerel

Kocaeli, Hayat Boyu Öğrenmede 4. Sırada (Fotoğraflı

Kocaeli Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İş Birliği Komisyonu Toplantısı Valilik 100.Yıl Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

26.07.2012 13:00

Kocaeli Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İş Birliği Komisyonu Toplantısı Valilik 100. Yıl Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Kocaeli Vali Yardımcısı Ali Sözen başkanlığında toplanan komisyon, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Avrupa Birliği (AB) projesi kapsamındaki "Hayat Boyu Öğrenmeye Katılım Oranı" konusunda yeni hedeflerin belirlenmesi için yeni komisyon kurulmasına karar verildi.

Komisyonda, kamu kurumlarından temsilcilerin yanı sıra, STK'lar ve basın mensuplarından üyelerin yer alması kararlaştırıldı. AB ülkelerinde Hayat Boyu Öğrenmeye Katılma Oranları'nın 2010 yılı verilerine göre yüzde 9,1 olduğu, 2020 yılı hedefinde ise bu oranın yüzde 15'e yükseltileceği belirtildi.

Türkiye'de 2,9 olan bu oranın, 2015 yılında yüzde 8'e çıkarılmasının hedeflendiği kaydedildi.

Kocaeli Vali Yardımcısı Ali Sözen, komisyon olarak ciddi çalışmalar yaptıklarını, onlarca branşta meslek edindirme kursları ve eğitim seminerleri düzenlediklerini ifade ederek "Bakanlığımızın koyduğu hedefe ulaşmak için, ilgili müdürlüklerimizi ve sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte çalışıyoruz. Kocaeli bu projede Türkiye sıralamasında iyi yerlerdeyiz. Daha iyi hedeflere ulaşmak için çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam edecek" şeklinde konuştu.

Kocaeli Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli de, Kocaeli'nin Hayat Boyu Öğrenmeye katılım oranının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu anlatarak, kentin 26 bölge içinde 4. sırada yer aldığını söyledi.

Muhabir: Metin Girgin

Yayıncı: Murat Paksoy - KOCAELİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kocaeli, Hayat Boyu Öğrenmede 4. Sırada (Fotoğraflı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement