Kocaeli İtfaiyesi'nden Kaliteli Hizmet Atağı - Son Dakika
Yerel

Kocaeli İtfaiyesi'nden Kaliteli Hizmet Atağı

Kocaeli İtfaiyesi\'nden Kaliteli Hizmet Atağı

Kocaeli İtfaiyesi eğitici personelin eğitim düzeyini yükseltmeye yönelik çalışmalar kapsamında çalışmalar yapılıyor.

03.01.2015 09:37

Kocaeli İtfaiyesi eğitici personelin eğitim düzeyini yükseltmeye yönelik çalışmalar kapsamında çalışmalar yapılıyor.

Şimdiye kadar Türkiye'nin diğer illerindeki itfaiye teşkilatlarını eğitmesi ile gündeme gelen Kocaeli İtfaiyesi, halen sürdürdüğü bu faaliyetinin kalitesini artırmak amacıyla, eğitici personelin eğitim düzeyini yükseltmeye yönelik çalışmalara hız verdi. İtfaiye Dairesi Başkanlığı'nda görev yapan 5 personel, Hollanda'nın Amsterdam İtfaiyesi Eğitim Merkezi'nde, "Kapalı Alanlarda Yangın Davranışı" ile "Uçak Yangınlarına Müdahale" konularında, 5 günlük, uluslararası geçerliliği olan sertifikalı eğitici eğitimi aldı. Eğitim, gerçek yangın ortamında ve gerçek uçak maketi üzerinde verildi.

İşbirliği kapsamında AKUT'un uluslararası geçerli sertifikalı eğiticilerinden, "Yüksekten Kurtarma Teknikleri ve Yüksekte Güvenlik" konularında, 12 personel, 6 günlük eğitim yaptı. Eğitimler KOBİTEM eğitim alanında ve arazi koşullarında gerçekleştirildi. Tehlikeli kimyasal madde kazalarına nasıl müdahale edileceği konusunda 4 personel, BASF firmasının Almanya'dan gelen yetkili eğitmenlerinden, 5 gün süreli, uluslararası geçerli sertifikalı eğitim aldı. Eğitimler BASF Türk Kimya firmasının Dilovası'ndaki tesislerinde gerçekleştirildi. Sertifikalar, Almanya'da yazıldı ve onaylandı.

Kocaeli Sanayi Odası ve AFAD tarafından düzenlenen, uluslararası düzeyde SEVESO Direktifi olarak adlandırılan, Türkiye'de ise "Büyük Endüstriyel Kazaların Önlenmesi ve Etkilerinin Azaltılması Hakkında Yönetmelik" ile mevzuatımıza giren konuların uygulama eğitimine, 4 personel katıldı. Eğitim, birçok özel firmadan toplam 90 katılımcıya verildi. Eğitim sonunda düzenlenen törende, Büyükşehir İtfaiyesi personeli sertifikalarını aldı.

İtfaiye Dairesi Başkanlığı İtfaiye Eğitim Merkezi KOBİTEM'in eğitmen personelleri, 2010 yılından bu yana Türkiye Belediyeler Birliği işbirliği kapsamında, Türkiye'nin hemen hemen tüm il ve ilçelerinde görev yapan itfaiyecilere 3 haftalık eğitimler verdi. Bu eğitimlere zaman zaman 11 farklı ülkeden itfaiyeciler de eklendi. Bu kapsamda eğitim verilen grup sayısı 44'e ulaştı. Eğitim verilen itfaiyeci sayısı ise bin 500'e yaklaştı. Bu hizmet kesintisiz olarak 2015 yılında da devam edecek.

Ayrıca önemli bir faaliyet olarak, Kocaeli'ndeki tesis ve işletmelerinin acil durum ekiplerinin eğitimlerini veren ve tatbikatlarına nezaret eden KOBİTEM eğitmenlerinin, dünyadaki uygulamalar hakkında bilgilerini güncellemeleri sağlanıp, bilgi ve beceri düzeylerini yükseltilerek, sunulan eğitim hizmetlerinin kalitesinin daha da artırılması hedefleniyor. Alınan eğitimlere müdahaleci itfaiyeciler de dahil ediliyor. Böylece yangına müdahale ve kurtarma hizmet kalitesinin artırılması da hedefleniyor. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kocaeli İtfaiyesi'nden Kaliteli Hizmet Atağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement