Kocaeli Şehiriçi Ulaşımında Yeni Bir Sayfa Açıldı - Son Dakika
Yerel

Kocaeli Şehiriçi Ulaşımında Yeni Bir Sayfa Açıldı

Kocaeli Şehiriçi Ulaşımında Yeni Bir Sayfa Açıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin yeni yıl ile uygulamaya geçirdiği ulaşım kararları ileİzmit ve Derince ilçelerindeki toplu taşıma hizmeti sağlayan kooperatifler aynı çatı altında birleştirildi.

04.01.2012 10:45

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin yeni yıl ile uygulamaya geçirdiği ulaşım kararları ileİzmit ve Derince ilçelerindeki toplu taşıma hizmeti sağlayan kooperatifler aynı çatı altında birleştirildi. Böylece şehir ulaşımında yaşanan trafik sıkışıklığı, bekleme sürelerinin uzunluğu, yolcu kapma telaşı gibi yıllardır çözülemeyen sorunlar ortadan kaldırılmış oldu.

Büyükşehir Belediyesi Kocaeli'deki ulaşım sorunlarının kalıcı çözümü konusunda yaklaşık üç yıldır yasal çerçevede sürdürdüğü çözüm arayışlarında mutlu sona erdi. Bu kapsamda toplu taşıma hizmetinin geniş bir yelpazede sunulması sırasında farklı kooperatiflerin olmasından kaynaklı trafik, vatandaş ve hak sahibi esnaf açısından bazı sorunlar çözüme kavuşmuş oldu.

Yeni yılın ilk gününden itibaren hayata geçirilen devrim niteliğindeki uygulamalarla vatandaş ile sürücü personel arasında olan ücret alış-verişi sadece elektronik ücret toplama sistemi olan Kent Kart ile sağlanmaya başlandı. Para alışverişinin ortadan kaldırılması ile ortalama sefer süresi 55 dakikadan 42 dakikaya indi.

Yeni sistemin hizmete girmesi ile ortak çalışma düzeni ve gelir havuz sistemine geçilmesiyle yolcu kapma sorunu da ortadan kalkmış oldu.

Fazla araçtan ve birbiri ile çakışan hatlardan kaynaklı özellikle durak bölgelerinde ve şehir içerisinde yaşanılan araç trafiğini daha aza indirmek amacıyla 486 olan sayısı 405'e düşürüldü. Gereksiz ve fazla araç kullanılmasının önüne geçilmesi ile farklı noktalardan vatandaşlara daha fazla alternatif ulaşım imkanı sağlandı.

Paralı binişlerin kaldırılmasındaki geçişte karşılaşılabilecek soruna çözüm amacıyla ise kısa bir süre devam edecek araç içerisinde sürücü personeller aracılığıyla 4,50 TL karşılığında 7/24 Akıllı Kağıt Biletler satılmaya başlandı. Kısa süreli olacak bu uygulama vatandaşların paralı binişlerin kaldırılması sırasında sorun yaşamamasını sağlayacak. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kocaeli Şehiriçi Ulaşımında Yeni Bir Sayfa Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement