Kocasinan'da, Huzurlu Bir Yaz İçin Haşere ile Mücadele Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Kocasinan'da, Huzurlu Bir Yaz İçin Haşere ile Mücadele Devam Ediyor

Kocasinan\'da, Huzurlu Bir Yaz İçin Haşere ile Mücadele Devam Ediyor

Kocasinan Belediyesi İlaçlama Birimi, yaz döneminde de ilaçlama yapıp, bölgeyi fare, böcek, sivrisinek ve karasinek gibi haşerelerden arındırarak huzur dolu bir ortam sağlıyor.

03.06.2016 16:21

Kocasinan Belediyesi İlaçlama Birimi, yaz döneminde de ilaçlama yapıp, bölgeyi fare, böcek, sivrisinek ve karasinek gibi haşerelerden arındırarak huzur dolu bir ortam sağlıyor.

Kış döneminde başarılı bir ilaçlama çalışması yapan Kocasinan Belediyesi, yaz dönemiyle birlikte ilaçlama çalışmalarına hız verdi. Kocasinan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Şaban Özdemir, havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte, yeni bir ilaçlama programına geçtiklerine dikkat çekerek, "Vektörle Mücadele ve İlaçlama birimi ekiplerimiz, fosseptikler, kanallar, mazgallar, durgun sular, kapalı alanlar başta olmak üzere haşere üretebilecek her noktada ilaçlama çalışmalarını sürdürüyoruz. Vatandaşların rahat bir yaz dönemi geçirmesi için etkin olarak haşere çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Gündüz olduğu gibi gecede haşere ile mücadele konusunda oluşturduğumuz güçlü ekiplerimizle çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Uzman personel ve donanımlı araçlarla yapılan ilaçlama çalışmaları sayesinde ilimiz sakinleri rahat bir yaz geçirecekler. " dedi.

Sıcaklığın yüksek seyrettiği zamanlarda haşereyle mücadelede çok zorlu bir döneme girildiğini ve haşere sayısının artığını belirten Kocasinan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Şaban Özdemir, sivrisineklere karşı mücadele kapsamında en etken ve çevreci yöntemi uyguladıklarını vurgulayarak, şunları söyledi: "Belediyemizin tecrübeli ve eğitimli personeliyle birlikte yürüttüğümüz haşere mücadelemiz yıl boyunca devam etmektedir. Ancak sivrisineklerden kurtulmak, sadece ilaçlamayla mümkün olmuyor. Çünkü sivrisinekler, bazen arka bahçemizdeki kullanmadığımız sus havuzunda biriken su birikintisinde veya içerisine çok fazla su koyulmuş saksıda ya da evimizin bir köşesine atılmış su birikmiş konserve kutusunda bile çoğalabiliyor. Bu kapsamda insanlarımızın bilinçlendirilmesi için sivrisineklerin yaşam ve üreme alanlarını anlatan broşürler hazırladık. Bu broşürlerimizi vatandaşlarımıza dağıtmış bulunmaktayız. Çevremizdeki alanları kontrol altına alarak sivrisineklerin üremesini engelleyebiliriz". - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kocasinan'da, Huzurlu Bir Yaz İçin Haşere ile Mücadele Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement