Konak'ta Can Dostlar İçin Aşı Mesaisi - Son Dakika
Yerel

Konak'ta Can Dostlar İçin Aşı Mesaisi

Konak Belediyesi’nin veteriner hekimleri, şehrin sevimli sakinleri sokak hayvanlarının sağlıklı bir hayat sürdürmeleri için saha çalışmalarını hızlandırdı. Mevsime bağlı olarak paraziter hastalıklarda yoğunlaşma riski nedeniyle iç ve dış parazit aşılamasına ağırlık verilirken ilçedeki sokak hayvanları kuduza karşı da aşılanıyor.

04.04.2023 11:18  Güncelleme: 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konak Belediyesi'nin veteriner hekimleri, şehrin sevimli sakinleri sokak hayvanlarının sağlıklı bir hayat sürdürmeleri için saha çalışmalarını hızlandırdı. Mevsime bağlı olarak paraziter hastalıklarda yoğunlaşma riski nedeniyle iç ve dış parazit aşılamasına ağırlık verilirken ilçedeki sokak hayvanları kuduza karşı da aşılanıyor.

Konak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, havaların ısınmasıyla beraber saha çalışmalarına hız verdi. Hem sevimli sokak hayvanlarının sağlığını hem de toplum sağlığını korumak için harekete geçen belediye ekipleri, iç ve dış parazit ile kuduz aşıları öncelikli olmak üzere ilçe genelinde aşılama çalışmalarını yoğunlaştırdı. İlkbaharla beraber özellikle pire, kene gibi parazitler ve uyuz hastalığına sebep olan parazitlerin artması nedeniyle iç ve dış parazit aşılaması ile yaz aylarında daha sık görülen kuduza karşı kuduz aşılamasına ağırlık verildi.

Konak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'nün saha çalışmaları kapsamında Alsancak Nevvar- Salih İşgören Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde öğretmen ve öğrencilerin sahiplendiği dört köpek ve on kedinin de iç dış parazit ve kuduz aşıları yapıldı. Belediyenin uzman veteriner hekimleri, aşılamanın yanı sıra okulun bahçesinde yaşayan sevimli dostların sağlık kontrollerini de gerçekleştirdi.

Konak\'ta Can Dostlar İçin Aşı Mesaisi
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Konak'ta Can Dostlar İçin Aşı Mesaisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement