Konut Yapımında Gaziantep Rekor Kırdı - Son Dakika
Yerel

Konut Yapımında Gaziantep Rekor Kırdı

Konut Yapımında Gaziantep Rekor Kırdı

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, son 6 yılda her yıl yaklaşık 11 bin konut yaptırdıklarını ve bunun bir rekor olduğunu söyledi.

03.04.2015 14:11

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, son 6 yılda her yıl yaklaşık 11 bin konut yaptırdıklarını ve bunun bir rekor olduğunu söyledi.

Yerel ve ulusal basın temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuşan Tahmazoğlu, " Gaziantep'in en temel problemi nedir diye baktığımız zaman, bana göre, en temel problemi çarpık yapılaşmadır. Peki başka problemler yok mu? Var, ama bütün sorunlar buna bağlıdır. Temeli budur. Çarpık yapılaşmaya bağlı ulaşım, eğitim alanı, sosyal ve yeşil alan problemimiz var. Gaziantep tarihi bir kent, halen ciddi anlamda restorasyon ihtiyacı var. Yapılanlara teşekkür etmekle birlikte, bundan sonrası içinde halen Gaziantep'in tarihi yapılarının, hamamlarının, Antep Evlerinin restorasyonu ve Antep sokaklarının sağlıklaştırılması bence en önemli problemlerdir" dedi.

'GAZİANTEP ARTIK GÖÇ ALMIYOR'

Gaziantep'in artık göç almadığını ifade eden Tahmazoğlu, "2014 yılına baktığımız zaman yaklaşık 800 kişi artış, var göç olarak. 45 bin civarında da gelen var. Geçen yıl Şahinbey İlçesi'nde doğan çocuk sayısı 23 bin 300'tür. Toplam nüfusumuzda da 28 bin kişi artış olmuş. Dolayısıyla belki diğer ilçelerden Şahinbey'e gelenler vardır. Ama artık kendi içimizde artmaya devam ediyoruz. Tabi bunun yanı sıra Suriyeli sayısı da ilçemizde oldukça fazla. 200 bine yakın Suriyeli'yi biz şu an ilçemizde barındırıp, muhafaza ediyoruz. Bu çok önemli bir artıştır. Şimdi son altı yılda nüfus artışımız 682 binden şu anda 1 milyon 50 bine çıktı" dedi.

Tahmazoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Son 1 yıl içerisinde Şahinbey ilçemizde 10 bin 271 konut yapımı ile ilgili ruhsat verdik. Son 6 yılda biz her yıl yaklaşık 11 bin konut yaptırdık. Bu bir rekordur. Eğer bu konutlar yapılmasaydı 360 bin kişiyi barındırma anlamında kıyamet kopardı. Kiralar iki katı değil 3 kat beş kata çıkardı. 66 bin tane yapılan konut bu problemi ortadan kaldırmış oldu. Eğer 200 bin Suriyeli gelmeseydi bizim Kentsel Dönüşüm çalışmalarımız daha hızlı sürat kazanacaktı." - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Konut Yapımında Gaziantep Rekor Kırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement