Konya'da Kültür Sanat - Son Dakika
Yerel

Konya'da Kültür Sanat

Konya\'da Kültür Sanat

KDT'de "Misafir" oyunu sahnelenecek.

06.11.2014 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya Devlet Tiyatrosu (KDT), gurbetçilerin çalıştıkları ortama uyum sağlama çabaları, kültürel farklılıkları ve çocukların yaşadıkları uyum travması üzerine kurulu "Misafir" adlı oyunu sahneleyecek.

Bilgesu Erenus'un yazdığı, rejisörlüğünü Ömer Naci Topcu'nun üstlendiği oyunun dekor tasarımı Hakan Dündar, ışığı Enver Başar, kostümü de Ceren Karahan'a ait.

Oyunda, gitmek için büyük çaba harcayıp Almanya'ya gitmeyi başarıp, yıllar sonra memleketine dönen Musa'nın trajikomik hikayesi anlatılıyor. Musa'nın hikayesi, yaren meclisinde düzenlenen oyunlarla ele alınıp, izleyiciye seyirlik şekilde sunuluyor.

Gurbetçilerin çalıştıkları ortama uyum sağlama çabaları, kültürel farklılıkları, küçük yaştaki çocukların yaşadıkları uyum travması ve daha birçok hikayenin gözler önüne serildiği oyun, bugün ve yarın 20.00'de, 8 Kasım Cumartesi günü ise 15.00 ve 20.00 saatlerinde tiyatroseverlerle buluşacak.

Sergi açılışları

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) Alavardı Hanımlar Lokali'nde eğitim alan kursiyerlerin yaptığı eserler, KOMEK Kültürpark Sergi ve Satış Merkezi'nde ziyaretçilerle buluşuyor.

Tel kırma, ahşap boyama, kırk yama, sabun yapımı, mefruşat ve keçe tasarımı gibi alanlarda yapılan pek çok eserin yer aldığı sergi, 9 Kasım'a kadar ziyaret edilebilecek.

Ayrıca Konya Valiliği tarafından, 10-16 Kasım Atatürk Haftası kapsamında araştırmacı-yazar Seyit Küçükbezirci'nin Özel Gün Gazeteleri Kolleksiyonu'ndaki dokuman sergilenecek.

Konya İl Halk Kütüphanesi Sergi Salonu'nda "Kasım-1938 Türk Basınında Atatürk'ün Vefatı" adıyla açılacak sergi, 16 Kasım'a kadar ziyaretçilerle buluşacak. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Konya'da Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement