Konya İl Genel Meclisi'nden Fransa'ya Kınama - Son Dakika

Konya İl Genel Meclisi'nden Fransa'ya Kınama

02.01.2012 17:20
Konya İl Genel Meclisi'nden Fransa'ya Kınama

Konya İl Genel Meclisi, 2012 yılının ilk birleşiminde Ermeni Soykırımı Yasası Tasarısı'nı kabul eden Fransa'yı kınadı.

Konya İl Genel Meclisi, 2012 yılının ilk birleşiminde Ermeni Soykırımı Yasası Tasarısı'nı kabul eden Fransa'yı kınadı.

Konya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, mecliste yaptığı konuşmada, 2012 yılının hayırlı olması temennisinde bulundu.

Fransa'nın aldığı soykırım kararını tanımadıklarını vurgulayan Selvi, tarihe bakıldığında asıl soykırım yapanların böyle bir karar almasını şiddet ve nefretle kınadıklarını dile getirdi.

"Fransa'nın aldığı ucube kararı kınıyoruz" diye konuşan Selvi, "Şanlı destanlarla yazılan tarihimize yapılan bu saygısızlığı İl Genel Meclisi olarak kınıyor ve reddediyoruz" dedi.

Toplantıda daha sonra İl Genel Meclisi'nde grubu bulunan partilerin grup başkan vekilleri söz alarak, Fransa'yı kınayan konuşmalar yaptı.

Konya İl Genel Meclisi Ocak ayı toplantılarının 2. birleşimini 3 Ocak Salı günü saat 10.00'da başlayacağı bildirildi.

- KONYA

Kaynak: AA
YORUMLAR
500
Karatay Belediyesi Parke ve Bordür Üretim Tesisi kuruyor Karatay Belediyesi Parke ve Bordür Üretim Tesisi kuruyor Çakar ve siren sistemi kullanan sürücülere 14 bin 493 lira ceza Çakar ve siren sistemi kullanan sürücülere 14 bin 493 lira ceza Fransız polisinden protestoculara copla orantısız güç Fransız polisinden protestoculara copla orantısız güç

Son Dakika Yerel Konya İl Genel Meclisi'nden Fransa'ya Kınama - Son Dakika


Advertisement