Korkuteli Halk Eğitim Merkezi-İşkur Ortaklığında 5 Yeni Kurs Açılacak - Son Dakika
Yerel

Korkuteli Halk Eğitim Merkezi-İşkur Ortaklığında 5 Yeni Kurs Açılacak

Korkuteli Halk Eğitim Merkezi-İşkur Ortaklığında 5 Yeni Kurs Açılacak

Korkuteli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Antalya İŞKUR işbirliğinde önümüzdeki dönemde 5 yeni kurs daha açılacak.

14.06.2013 19:42

Korkuteli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Antalya İŞKUR işbirliğinde önümüzdeki dönemde 5 yeni kurs daha açılacak.

Korkuteli Halk Eğitim Merkezi Müdürü M. Harun Topay, Antalya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Veli Tekkanat'ı makamında ziyaret ederek kurslar hakkında bilgi verdi. Halk Eğitim Merkezi Müdürü M. Harun Topay, Halk Eğitim Merkezi müdürlüğü olarak, iş kur işbirliği ile Temmuz ayı başında Hasta ve Refakatçisi, Engelli Bakımı, Mantar Yetiştiriciliği, Uzmanlaştırılmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi (UMEM) kapsamında İstihdam garantili Konserve Üretim Elemanı ve eylül ayında Büyükköy ve Küçükköy beldelerinde yöreye has olan ve Korkuteli Halk Eğitimi Müdürlüğünce modülü hazırlanan Alafaradın Kilimi Dokumacılığı kursu açılması için talepte bulunduk. Korkuteli'de işsiz vatandaşlarımızın, gençlerimizin Korkuteli'li hanımların meslek edinmesi için bu kurslar çok önemli. Bu kursumuzun Korkuteli'de açılması için desteklerini esirgemeyen İş Kur Antalya İl Müdürü Veli Tekkanat'a teşekkür ederim. Bu tür çalışmalar, ülkemizdeki işsizliğin azaltılması, meslek sahibi gençlerin artması açısından çok önemli. Biz Halk Eğitim Merkezinde açılan kurslarımızda meslek sahibi olmayanlara altın bilezik veriyoruz. Özellikle Korkuteli'li hanımların kendi geçimini sağlayacağı, ayakları üzerinde durabilecekleri bir mesleğe sahip olabilmeleri çok önemli" dedi.

Antalya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Veli Tekkanat, Korkuteli Halk Eğitim Merkezi müdürlüğü iş birliği içinde açılan kurs sonunda kursiyerlere sertifika verilecek. Kursiyerlere, İŞKUR'a müracaat ettiğinde aldığı sertifika ile işe yerleştirmelerde öncelik tanınmış olacak" dedi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce İŞKUR işbirliğiyle, Hasta ve Yaşlı Refakatçısı Kursuna 15 kişinin katılacak 560 saat sürecek. Engelli Bakımı kursu 12 kişi katılacak 400 saat sürecek. Mantar yetiştiriciliği kursu 20 kişi katılacak 192 saat sürecek. Bunların dışında yine işbirliği çerçevesinde Uzmanlaştırılmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi kapsamında istihdam garantili Konserve Üretim Elemanı kursu açılacak. Kursiyerler 3 ay teorik dersin ardından 3 ay staj görecekler ve staj sonrasında ise konserve fabrikalarında işe yerleştirilecekler. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Korkuteli Halk Eğitim Merkezi-İşkur Ortaklığında 5 Yeni Kurs Açılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement