Koski'den Tatlı Suyu Amacına Uygun Kullanma Çağrısı - Son Dakika
Yerel

Koski'den Tatlı Suyu Amacına Uygun Kullanma Çağrısı

Koski\'den Tatlı Suyu Amacına Uygun Kullanma Çağrısı

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) Genel Müdürlüğü, örnek uygulama olarak gösterdiği tatlı su çeşmeleriyle ilgili hizmetlerini sürdürüyor.

20.06.2013 12:10

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) Genel Müdürlüğü, örnek uygulama olarak gösterdiği tatlı su çeşmeleriyle ilgili hizmetlerini sürdürüyor.

Türkiye'nin farklı illerinde şişe içerisinde ücretli olarak satılan memba kaynak suyu, Konya'nın çeşitli yerlerindeki tatlı su çeşmelerinde ücretsiz olarak vatandaşa sunuluyor. Konya'da 944 adet tatlı su çeşmesi ile hizmet veren KOSKİ, tatlı su üretimini Çayırbağı, Dutlu, Kırankaya, Beypınar, Mukbil ve Şadiye olmak üzere 6 kaynaktan gerçekleştiriyor. Yıllık 2 milyon 500 bin metreküp tatlı su üretimi bulunan KOSKİ'nin, tatlı su hizmet ağı ise 400 bin metre tatlı su şebekesinden oluşuyor. Fakat sadece içme amaçlı üretimi gerçekleştirilen tatlı su hizmetinin özellikle yaz aylarında araç, halı, dükkan ve ev önü yıkaması, bahçe sulaması gibi amaç dışı kullanımı ile yaygınlaşmasına ve sürdürülebilirliğine engel teşkil ediyor. Tatlı su çeşmelerinin amaç dışı kullanımını önlemek ise KOSKİ Genel Müdürlüğü Tarifeler Yönetmeliği'nin 42. Maddesi 2. Fıkrası gereği 237,50 TL cezai müeyyide uygulanıyor. Buradaki amacın, ceza kesmek değil, amaç dışı kullanımın önüne geçerek tatlı su hizmet ağının daha yaygın hale gelmesini sağlamak olduğu bildirildi. Bunun için cezai yaptırımdan çok tatlı su çeşme hizmeti konusunda bilinçlendirme faaliyetlerine hız veriliyor. Her 500 metre mesafede yer alan tatlı su çeşme hizmetinin yaygınlaşmasında ve sürdürülebilirliğinde en büyük engel olan tatlı su çeşmelerinin amaç dışı kullanımı Alo 185 Çağrı Merkezi'ne bildirimde bulunularak engellenebiliyor. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Koski'den Tatlı Suyu Amacına Uygun Kullanma Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement