Köy Arazisi Hastaneye - Son Dakika
Yerel

Köy Arazisi Hastaneye

Köy Arazisi Hastaneye

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Gökçeler köyü muhtarı İbrahim Payçu, köy tüzel kişiliğine ait 44 dekarlık tapulu arazilerini Simav Devlet Hastanesi yapımı için Sağlık Bakanlığına hibe edebileceklerini bildirdi.19 Mayıstaki 5,9'luk depremden etkilenen Simav Doç.Dr.İsmail Karakuyu Devlet Hastanesinin 58 yıllık (A) ve (B) bloklarının boşaltıldığını ve 5 yıldızlı otel konforunda yeni bir hastane yapımı için Sağlık Bakanlığının ilçede hazine arazisi aradığı yönünde haberler aldıklarını vurgulayan Gökçeler Köyü Muhtarı İbrahim Payçu, "Pirenlik mevkiimizdeki köy tüzel kişiliğimize ait 44 dekarlık tapulu arazimiz tam Simav Devlet Hastanesi yapımı için uygun bir yer.

09.01.2012 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Gökçeler köyü muhtarı İbrahim Payçu, köy tüzel kişiliğine ait 44 dekarlık tapulu arazilerini Simav Devlet Hastanesi yapımı için Sağlık Bakanlığına hibe edebileceklerini bildirdi.

19 Mayıstaki 5,9'luk depremden etkilenen Simav Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesinin 58 yıllık (A) ve (B) bloklarının boşaltıldığını ve 5 yıldızlı otel konforunda yeni bir hastane yapımı için Sağlık Bakanlığının ilçede hazine arazisi aradığı yönünde haberler aldıklarını vurgulayan Gökçeler Köyü Muhtarı İbrahim Payçu, "Pirenlik mevkiimizdeki köy tüzel kişiliğimize ait 44 dekarlık tapulu arazimiz tam Simav Devlet Hastanesi yapımı için uygun bir yer. Simav-Kütahya ve Uşak karayoluna 200 metre. Köyümüze 500 metre mesafede. Ulaşım açısından son derece müsait bir konumda. Köy halkı da benim gibi düşünüyor. Hastane yapımı için bu arazimizi gönüllü ve hiçbir ücret istemeden vermeye hazırız" dedi.

19 Mayıstaki 5.9'luk depremde Gökçeler köyünde de büyük hasarlar oluştuğunu ve çok sayıda konutta hasar meydana geldiğini vurgulayan Muhtar Payçu, "Devlet bizim yaralarımızı kısa sürede sardı. Bizde köy halkı olarak yaralarımızı kısa sürede saran devletimize vefa borcumuzu ödemek için 44 dekarlık arazimizi hastane yapımı için vermeye hazırız" dedi.

Köy ihtiyar heyeti üyesi Ercan Ertem, "Muhtarımız iyi düşünmüş. Piirenlik mevkiimizdeki 44 dekarlık köy tüzel kişiliğine ait arazi Devlet Hastanesi yapımı için çok uygun. Sağlık Bakanlığına hiçbir ücret talep etmeden verebiliriz" dedi.

Köy halkından Halil Bayram, "Söz konusu arazimiz genişlemeye müsait. Ben bu arazimize hastanenin yapılmasını isterim. Gökçeler Simav ilçe merkezine 4 kilometre uzaklıkta. Simav'ın mahallesi olan Muradınlar'a 500 metre mesafede. Simav ile birleşmiş sayılırız. İlerde Simav'ın Mahallesi de oluruz" dedi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Köy Arazisi Hastaneye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement