Köyün Suyunu Vermeyeceğiz - Son Dakika
Yerel

Köyün Suyunu Vermeyeceğiz

Köyün Suyunu Vermeyeceğiz

Uşak'ın Banaz İlçesi'ne bağlı Küçükoturak Köyü sakinleri, dört köyün içme ve sulamada kullandığı kaynak suyunun bulunduğu bölgeye balık çiftliği için izin verilmesine tepki gösterdi.

19.12.2011 12:36

Uşak'ın Banaz İlçesi'ne bağlı Küçükoturak Köyü sakinleri, dört köyün içme ve sulamada kullandığı kaynak suyunun bulunduğu bölgeye balık çiftliği için izin verilmesine tepki gösterdi. Küçükoturak Köyü Muhtarı Şükrü Ünal, "Derdimizi her yere anlatmaya çalıştık ama kimse bizi dikkate almadı. Suyumuzu vermeyiz. Su bizim için hayat. Gerekirse savaşırız." diyerek seslerinin duyulmasını istedi.

Kuşdemir Köyü Muhtarı Kemal Ertuğrul'un dört köyün ihtiyacını sağlayan kaynak suyunun bulunduğu alana alabalık çiftliği yapmak için girişimlerde bulunması, Küçükoturak köylülerini harekete geçirdi. Muhtarı engellemek isteyen köylüler, Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) yazdıkları dilekçeyle sularına dokunulmamasını istedi. Köylüler, Su, İl Özel İdare Müdürlüğü'nün yetkisindedir yanıtıyla şoke oldu.

Küçükoturak Köyü Muhtarı Şükrü Ünal, küresel ısınmanın yaşandığını, bu nedenle kaynak suyunun köy için çok önemli olduğunu belirtti. Kaynak suyunun kendilerinin yanısıra, Muratlı, Gürlek ve Yeşilyurt köylerinde içme ve sulama suyu olarak kullanıldığını belirten Ünal, "Su ne kadar boşa akıyor gibi gözükse de bu suyla hayvanlarımızın ihtiyacını gideriyor ve tarlalarımızı suluyoruz. 2 bin 500 kişinin faydalandığı suyun kullanım hakkı Uşak İl Özel İdaresi tarafından yasal izinle balık çiftliği yatırımına başlayan Kuşdemir Köyü Muhtarı Kemal Ertuğrul'a verilmiştir. Verilirken de köy muhtarlığına hiçbir şey sorulmadı. Suyumuzu geri almak için Başbakanlık dahil İl Özel İdaresi, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğü'ne kadar her yere müracaat ettik ama hiçbir sonuç alamadık." dedi.

BÖLGE TARİHİ MEZARLARLA DOLU

4 bin 200 metrekarelik arazinin alabalık çiftliği için Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan kiralandığı duyunca şaşırdıklarını belirten Muhtar Ünal, "Kiraya verilen arazide Roma dönemine ait tarihi mezarlar, ayrıca bir de yatır var. Arazide köylümüz yağmur duasına çıkar, hayvanlarını otlatır. Böyle bir yerin nasıl kiraya verildiğini anlamış değiliz. Biz Küçükoturak köylüleri cennet parçasına benzeyen araziye balık çiftliği yapılmasına izin vermeyeceğiz. Derdimizi her yere anlatmaya çalıştık ama kimse bizi dikkate almadı. Bir kişinin menfaati için 2 bin 500 kişi hiçe sayılıyor. Suyumuzu vermeyiz. Su bizim için hayat. Gerekirse savaşırız." diye konuştu.

HERŞEY YASAL

Uşak İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri ise Küçükoturak Köyü'ne yapımına başlanan alabalık tesisi için Kuşdemir Köyü Muhtarı Kemal Ertuğrul'un yasal olarak müracaatını yaptığını ve gerekli izinlerin verildiğini, tesisin kurulacağı yerin de Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan kiralandığını belirtti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Köyün Suyunu Vermeyeceğiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement