Küçük Belediye Başkanı, Okul Çevresinin Düzenlenmesini İstedi - Son Dakika
Yerel

Küçük Belediye Başkanı, Okul Çevresinin Düzenlenmesini İstedi

Küçük Belediye Başkanı, Okul Çevresinin Düzenlenmesini İstedi

İncekaralar İlköğretim Okulu öğrencisi Batın Buğra Altun, okul çevresinin daha düzenli hale getirilmesi için kilitli parke yapımı ve yeşil alan oluşturulması isteğinde bulundu.sınıf öğretmeni Nermin Daşkın ve arkadaşı Gülten Uslu ile birlikte...

23.04.2012 15:15

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle kısa bir süreliğine Nevşehir Belediye Başkanlığı makamına oturan

İncekaralar İlköğretim Okulu öğrencisi Batın Buğra Altun, okul çevresinin daha düzenli hale getirilmesi için kilitli parke yapımı ve yeşil alan oluşturulması isteğinde bulundu.

İncekaralar İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Hameş başkanlığında Nevşehir Belediyesi'ne

sınıf öğretmeni Nermin Daşkın ve arkadaşı Gülten Uslu ile birlikte gelen sembolik belediye başkanı Batın Buğra Altun'u, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver makamında kabul etti.

Konuklarını ağırlayan Ünver, geçici bir süre için makamını Altun'a bıraktı.Sembolik Belediye Başkanı olan

İncekaralar İlköğretim Okulu 3-A sınıfı öğrencisi Batın Buğra Altun, daha sonra telsizle Fen İşleri Müdürlüğü'nden sorumlu Başkan Yardımcısı Oktay Şımarmaz'ı arayarak, okul çevresinin toprak alanlara yoğunlukla sahip olması nedeniyle

kilitli parke taşı ile döşenmesi ve yürüyüş yolları oluşturulması talimatını verdi.Ünver, bu talimatın ilgililerce yerine getirileceğini kaydetti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir'i eğitim ve kültür merkezi üssü haline getirme kararlılığı ile çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Geçmişte tüm eğitim kurumlarının bahçelerinin tecrit edilmiş alanlar olarak görüldüğünü kaydeden Ünver "Okul bahçeleri geçmişte,öyle bir hale gelirdi ki yazın kimsenin girmediği alanlar kışın da aynı şekilde öğrencilerimizin istenilen düzeyde yararlanamadığı

alanlar olarak bilinirdi. Şu anda bu yaz ayında şehrimizdeki tüm okul bahçelerinin etkin kullanımlarının sağlanması için geçen yıldan başladığımız çalışmaları tamamlayacağız. Burada amacımız okul bahçelerini velilerimiz ve çocuklarımız için mahallelerinin bir buluşma yeri haline getirmelerinin sağlanması. .Tatil döneminde bile öğretmenlerimiz ve çocuklarımız gelsin okullarına, bilgisayarlardan yararlansınlar.Okul bir buluşma ve kaynaşma noktası olsun.Bunu uygulamaya çaba harcıyoruz. Çünkü toplumun sosyalitelerinin sağlandığı alanlar arasında cami ve okullar en ön sırada yer alırlar. Nevşehir Belediyesi olarak bizim görevimiz bu alanları halkımızın en etkili şekilde kullanmalarını sağlamak. Ben öyle inanıyorum ki bir süreden beri eğitim alanındaki çalışmalarla kısa sürede Nevşehir bir eğitim ve kültür üssü haline gelecektir."dedi.

Ünver,daha sonra sembolik Belediye Başkanı İncekaralar İlköğretim Okulu öğrencisi

Batın Buğra Altun,sembolik Belediye Başkan Yardımcısı Gülten Uslu,sınıf öğretmeni Nermin Daşkın ile

Okul Müdürü Mehmet Hameş'e günün anısına çeşitli hediyeler takdim etti. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Küçük Belediye Başkanı, Okul Çevresinin Düzenlenmesini İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement