Kulalılar, Bayrak Altında Birleşti - Son Dakika
Yerel

Kulalılar, Bayrak Altında Birleşti

Kulalılar, Bayrak Altında Birleşti

Kula Türk Eğitim-Sen ve Kula Kop-İş Sendikası üyeleri tarafından Kula Kent meydanı Atatürk anıtı önünde basın açıklaması düzenlendi.

12.06.2014 10:53

Kula Türk Eğitim-Sen ve Kula Kop-İş Sendikası üyeleri tarafından Kula Kent meydanı Atatürk anıtı önünde basın açıklaması düzenlendi. Ellerinde Türk Bayrakları Türk Eğitim-Sen'in öncülüğünde Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup, Diyarbakır'da bayrağın indirilmesini protesto etti.

Türk Eğitim Sen Kula 2. Başkanı Süleyman Sarı tarafından okunan basın açıklamasında Diyarbakır'da Türk Bayrağı'nın gönderden indirilmesini sert dille eleştirildi. Sarı açıklamasında, "Diyarbakır'da indirilen Türk Bayrağı ve yaşanan olayları şiddetle kınıyoruz. Teröristler Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki 2. Hava Kuvveti Komutanlığı'nda asılı bulunan Türk bayrağını indirmişlerdir. Askeri bölgenin içine girip bayrağımızı indiren hainlere güvenlik güçlerimiz herhangi bir müdahalede bulunmamıştır. Bayrak, bir milletin varlığının ve bağımsızlığının sembolü, tarihinin hatırasıdır. Bayrağın değeri, yapıldığı kumaşla değil, dalgalanması için ödenen bedelle ölçülür. Türk bayrağı dışında rengini, milletinin kanından almış başka bir bayrak yoktur" dedi.

"Bayrak, bir milletin varlığının ve bağımsızlığının sembolü, tarihinin hatırasıdır" diyen Sarı şöyle devam etti:

"Bayrağın değeri, yapıldığı kumaşla değil, dalgalanması için ödenen bedelle ölçülür. Türk bayrağı dışında rengini, milletinin kanından almış başka bir bayrak yoktur. Askeri olarak bayrak ve sancağına hakaret edilmesine göz yummak, en büyük milli şerefsizlik olarak kabul edilmiş, tarihte bayrağa hakaret, padişaha ve devlete hakaret suçu ile ayni derecede tutulmuştur. Bayrağın kutsallığı, savaş meydanında en yüksek derecesini bulur, bayrağı yere düşürmemek için en yüksek rütbeli askerlerin dahi en küçük bir tereddüt göstermeden şehitliği göze aldıkları görülürdü. Zira bayrağın düşmesi, mağlubiyetle eş değerdir. Malazgirt'te, Kosova'da, Mohaç'ta, Çanakkale'de, Dumlupınar'da, Sakarya'da bayrak yere düşmesin diye nice yiğitler canlarını seve seve vermişlerdir. 1984 yılından beri PKK terör örgütünün eli kanlı canileri, bayrağımızı indirmesinler, ülkemizi bölmesinler diye kuş uçmaz kervan geçmez dağlardaki karakollarda on binlerce evladımız toprağa düştüler ve bu kutsal bayrağı şimdiki nesillere, bugünkü iktidara selametle teslim ettiler."

Sarı açıklamasını "Rengini sayısız şehidimizin kanından alan, varlığımızın ve bağımsızlığımızın sembolü bayrağımıza yapılan bu saldırıyı lanetliyor, bu rezalete seyirci kalan tüm kişi, kurum ve kuruluşları kınıyoruz" diyerek tamamladı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kulalılar, Bayrak Altında Birleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement