Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Gül Yıldız Dağı'nı Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Gül Yıldız Dağı'nı Ziyaret Etti

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Gül Yıldız Dağı\'nı Ziyaret Etti

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Gül,Yıldız Dağı Kış Sporları Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

15.08.2014 18:26

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Gül,Yıldız Dağı Kış Sporları Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

Bölgede incelemelerde bulunan Gül ve beraberindekiler, günübirlik ve konaklama tesisi ile yapımında son aşamaya gelinen tele-ski ve telesiyej mekanik tesisleri gezdi.

Yıldız Dağ Kış Sporları Turizm Merkezi'nde devam eden çalışmaları değerlendiren Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Gül, "Yapılan çalışmaları yerinde incelemek için İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz Salih Ayhan ve teknik ekiple birlikte Yıldız Dağı'nda bulunuyoruz. 1991 yılında bölgeyi incelemeye gelen görevliler buranın şimdiki halini hayal edemezler. Bakanlar Kurulu kararı ile burası kış turizm merkezi ilan edildi. Daha sonra kamulaştırma ve nazım imar planı çıkarılarak ihale süreci başlatıldı. Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi; Kültür ve Turizm Bakanlığımız, Sivas Valiliğimiz, Sivas İl Özel İdaremiz, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanlığımız, sivil toplum kuruluşlarımız, basınımız ve ilgili bütün birimlerimizin yapmış olduğu ortak bir çalışmanın sonucudur. Mekanik tesislerin deneme sürecini görme imkanı bulduk. Öncelikle bir Sivaslı olarak bu tesislerin yapılmasından dolayı gurur duydum." dedi.

İlimizin tarihsel süreçte pek çok medeniyete başkentlik yaptığını belirtenGül, "Şehrimizi tekrar eski parlak günlerine döndürme, kültür ve turizm merkezi yapılması anlamında Yıldız Dağı önemli bir kilometre taşıdır. Bununla ilgili çalışmaların çok güzel devam ettiğini gördüm. İnşaat işleri devam ediyor. Mekanik tesislerimiz bitti. Günübirlik tesislerin tamamlanması ile birlikte inşallah bu kış zirvede hep birlikte kayaklarımızla poz verme imkanı olacağını düşünüyorum. Sivas'ımıza bir değer kazandırdık. Bu vesile ile başta Sayın Bakanımıza, Valimize, siyasilerimize, İl Özel İdaresi Genel Sekreterimize, bütün Sivaslılara, kamulaştırma sürecinde bize yardımcı olan Yakupoğlan halkına teşekkür ediyorum. İnşallah yapılan bu çalışmalar bittikten sonra Sivas'ımızın ülke turizminde ayrı bir yeri olacaktır." şeklinde konuştu. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Gül Yıldız Dağı'nı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement