Kültürümüzde Kendini Gerçekleştirme Süreci" Semineri - Son Dakika
Yerel

Kültürümüzde Kendini Gerçekleştirme Süreci" Semineri

Kültürümüzde Kendini Gerçekleştirme Süreci" Semineri

Sinop Üniversitesi (SÜ) ile Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile Sinop İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çalışan Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlara yönelik "Kültürümüzde Kendini Gerçekleştirme Süreci" semineri verildi.

29.05.2014 18:28

Sinop Üniversitesi (SÜ)  ile Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile Sinop İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çalışan Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlara yönelik "Kültürümüzde Kendini Gerçekleştirme Süreci" semineri verildi.

Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli'nde düzenlenen semineri Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi  Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kurtman Ersanlı verdi.

Ersanlı, "Kültür bir milletin var olduğu günden beri yaşam imbiğinden süzülerek gelen bilim, inanç, ahlak, hukuk, sanat, edebiyat, örf ve adetleri ile geliştirdiği medeniyetler gibi maddi ve manevi değerlerin tamamı, kısacası o toplumun yaşam tarzıdır" dedi.

Kültürümüzde kendini gerçekleştirmenin dünya ile sınırlı olmadığını ifade eden Ersanlı, sözlerine şöyle devam etti:

"Ebediyeti de içine alan daha geniş bir anlam taşıyan ve sonsuza dek devam eden bir sürecin anlatımıdır. Siz değerli basınımız aracılığıyla 76 milyon kardeşime seslenmek istiyorum. Maalesef bazı kimseler insanları yakından tanıdıkça, kiminin altını çizer, kiminin de üstünü. Kardeşlerim gelin bu yanlıştan vazgeçelim. Çizmeyelim kimsenin üstünü, yeni fırsatlar verelim ona. Bir de diyorum ki ne ararsak kendimizde arayalım . Arayabileceğimiz her güzel şeyin DNA'ları var kültürümüzün içinde. Onları bulup günümüze göre yaşama geçirelim."

Seminere, SÜ Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt da katıldı. - Sinop

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kültürümüzde Kendini Gerçekleştirme Süreci' Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement