Kumru 19. Düzoba Yayla Şenlikleri - Son Dakika
Yerel

Kumru 19. Düzoba Yayla Şenlikleri

Ordu'nun Kumru ilçesinde düzenlenen 19.Düzoba Yayla Şenlikleri yoğun katılımla gerçekleştirildi.

15.07.2012 13:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'nun Kumru ilçesinde düzenlenen 19. Düzoba Yayla Şenlikleri yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Bu yıl 19.'su gerçekleştirilen Düzoba Yayla Şenlikleri, ilçe stadında sanatçılar Murat Başaran, Yudum ve Seyhan Çek'in katıldığı konserle ve Düzoba Yaylası'nda at yarışlarıyla başladı. Başkan Ticabi Civelek'in de izlediği ve at sahiplerinin kıyasıya mücadele etiği yarışlarda baş kategorisinde Mehmet Falay birinci geldi. Kıran kırana yapılan güreş müsabakaları sonucunda da Kırkpınar başpehlivanlarından Şaban Yılmaz, finalde karşılaştığı Mahmut Kavakçı'yı yenerek 19. Düzoba Şenlikleri'nin başpehlivanı oldu.

Yoğun katılımın olduğu şenliklere, Ordu Milletvekili İhsan Şener, Kumru Kaymakamı Ahmet Özkan, Korgan Belediye Başkanı İhsan Güven, Yukarıdamlalı Belediye Başkanı Nevzat Kavasoğlu, Fizme Belediye Başkanı Hikmet Bilü, Çiftlik Belediye Başkanı Ali Gut, Çayırkent Belediye Başkanı Muzaffer Çakmak, Akkuş Akpınar Belediye Başkanı Osman Çamoğlu, Hatipli Belediye Başkanı Ahmet Özcan Kütük, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Yalçuva, MHP Kumru İlçe Başkanı Kadir Dervişoğlu, AK Parti Korgan İlçe Başkanı Sait Korgan, İstanbul Esenler Ordulular Platformu Başkanı Abdullah Beyrek, Ankara Kumrulular Derneği Başkanı Vedat İlkyaz ve vatandaşlar katıldı. Güreşlerde ise, başpehlivan Şaban Yılmaz oldu.

Kurmu Belediye Başkanı Civelek şenlikler ile ilgili yaptığı konuşmada, "Her sene olduğu gibi bugün burada güzel bir havada ve güzel bir atmosferde sizlerle beraberiz .Bugün burada Kırkpınarı aratmayacak bir şekilde güreşler izliyoruz. Bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da güreş adına hep çıtayı yüksek tuttuk ve yüksek tutacağız. Güreşler adına burada sizler adına en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bu güreş organizesine faydası olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Şenliklere vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kumru 19. Düzoba Yayla Şenlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement