Kumru'da "Okullar Hayat Bulsun" Protokolü İmzalandı - Son Dakika
Yerel

Kumru'da "Okullar Hayat Bulsun" Protokolü İmzalandı

Kumru\'da "Okullar Hayat Bulsun" Protokolü İmzalandı

Ordu'nun Kumru ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan "Okullar Hayat Bulsun Projesi" protokolü imzalanarak yürürlüğe girdi.

07.03.2012 13:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'nun Kumru ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan "Okullar Hayat Bulsun Projesi" protokolü imzalanarak yürürlüğe girdi.

Tüm Türkiye'de halkın eğitim kurumlarından daha fazla yararlanması amacıyla başlatılan proje çerçevesinde Kumru İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kumru Belediyesi, Yukarıdamlalı Belediyesi ve Orman İşletme Şefliği arasındaki protokol, Kumru Anadolu İmam Hatip Lisesi toplantı salonunda imzalandı. Törene Kumru Kaymakamı Ömer Said Şahin, Kumru Belediye Başkanı Ticabi Civelek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Ütü ve Orman İşletme Şefi Süleyman El katıldı. Proje kapsamında okulların bahçelerinin düzenlenmesi, ağaçlandırılması, okulların eğitim ve öğretim saatleri dışında hafta sonları ve yaz aylarında velilerin ve mahallelinin hizmetine açılması amaçlanıyor.

Protokol imzalanması sebebiyle bir açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Ütü, "Okullar Hayat Olsun Projesi, okulların kültür, eğitim, sanat ve spor alanında mahalle sakinlerine açılması için uygulamaya konulan bir projedir. Okulların, sadece öğrencilerin değil bütün toplumun öğrenme merkezleri haline dönüşmesi için yapılan bir çalışmadır. Proje kapsamında bilgisayar laboratuarları ve kütüphaneler birleştirilecek, öğrencilerin ve velilerin en kolay şekilde ulaşabileceği mekanlar olarak, kapısı her zaman açık olacak. Ders saatleri ve hafta sonları veliler buradan yararlanabilecekler. Bu projeyle kütüphaneleri ve bilgisayarları halka yakınlaştırıyoruz. Aynı zamanda bu projeyle çocuklarımız internet kafelerden kurtulmuş olacak. Okul bahçeleri sert zemin olmaktan çıkarılacak, öğrencilerin ve mahalle halkının dinlenebilecekleri ve spor yapabilecekleri uygun mekanlar haline dönüştürülecektir. Daha çok estetik ve orman işletme şefliğimiz sayesinde daha çok yeşil alan üreteceğiz. Bu proje özellikle bazı şehirlerin sıkışmış ve bunalmış havasını değiştirecek ve rahat bir nefes almasını sağlayacaktır" dedi.

Tören daha sonra ilgili kurumların protokolü imzalamasıyla sona erdi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kumru'da 'Okullar Hayat Bulsun' Protokolü İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement