Kur'an Kursu Öğrencilerine Hediye Yağdı - Son Dakika
Yerel

Kur'an Kursu Öğrencilerine Hediye Yağdı

Kur\'an Kursu Öğrencilerine Hediye Yağdı

Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Kocahasanlı beldesinde Kur'an Kursunu tamamlayan öğrenciler, bisiklet başta olmak üzere çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

15.08.2012 09:37

Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Kocahasanlı beldesinde Kur'an Kursunu tamamlayan öğrenciler, bisiklet başta olmak üzere çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Ödül törenine katılan çocuklara ve ailelerine Erdemli İlçe Müftülüğü tarafından Kur'an-ı Kerim hediye edildi.

Ödül töreninde bir konuşma yapan Erdemli İlçe Müftüsü Mustafa Topal, "Bu yıl Yaz Kur'an Kurslarını başlatırken kullandığımız parola 'Camilerimiz çocuk açacak' olmuştu. Kursların son haftasında

bir değerlendirme yapacak olursak gerçekten de camilerimiz çocuk açtı. Erdemli'de kayıt yaptığımız 5 bin öğrencimiz var, bir o kadar da değişken

yani gelip giden öğrencimiz var. Biz yaklaşık 10 bin öğrencimizin yaz döneminde Kur'an Kursları ve camilerimizde eğitim aldığını düşünüyoruz" dedi.

Yaz Kur'an Kurslarının hedefinin yaz dönemini çocukların hem eğlenerek, hem öğrenerek geçirmesini sağlamak olduğunu ifade eden Müftü Topal, "Çocuklarımız okullarının tatile girdiği dönemde, yaklaşık 2,5-3 aylık dönemde boş kalmasınlar, tamamen okumadan öğrenmeden sıyrılmasınlar, hem de bu zamanı değerlendirirken dini bilgilerini de alsınlar, Kur'an-ı Kerimi öğrensinler istiyoruz.

Birazda bunu eğitim stratejisini çocukların psikolojisine uygun hale getirerek, oyunlu, eğlenceli, sohbetli şekilde bilgiler almalarını sağlayarak gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

Kocahasanlı Beldesi Merkez Camii İmamı ve aynı zamanda Bağımsız Diyanet Hizmet-Sen Mersin İl Başkanı Ali Köse ise kursa katılan 65 öğrencinin hiç sıkılmadan, severek kursa devam ettiğini belirtti.

Köse, "Yapılan olumlu davranışlara da ekstra puanlar vererek, öğrencilerimizi çok başarıya daha büyük hediyeler olmak üzere bütün öğrencilerimizi ödüllendirme yolunu seçtik. Bütün bu çalışmanın amacı çocuklarımızı Kur'an okumayı öğrenmeye teşvik etmektir" şeklinde konuştu.

Köse, kursa destek veren Kocahasanlı Belediye Başkanı Kerim Köken'e, Erdemli'den Yeşilyurt-Beko

Ticaret'e, Şahin Kömürcülük'e, Güven 2 Mobilya'ya, Mersin ve Tarsus ilçesinden

Emre Optik'e, Tarsus Toros Market ile U ve K Marketler Zinciri'ne teşekkür etti.

Kursa katılan öğrencilere içerisinde 8 bisikletin yanı sıra çeşitli hediyeler verilirken, hediyelerini alan çocuklar büyük sevinç yaşadı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kur'an Kursu Öğrencilerine Hediye Yağdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement