Kürt Gruplar Tel Abyad'ı Ele Geçirdi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kürt Gruplar Tel Abyad'ı Ele Geçirdi

15.06.2015 19:30

Akçakale ilçesinin karşısında bulunan Suriye'nin Tel Abyad bölgesinin kontrolü Kürt grupların eline geçti.

Akçakale ilçesinin karşısında bulunan Suriye'nin Tel Abyad bölgesinin kontrolü Kürt grupların eline geçti.

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava saldırısı sonrası bölgede yaşayan Suriyelilerin Türkiye'ye sığınmasının ardından Tel Abyad'a yerleşen Kürt gruplar kentin kontrolünü aldı.

Herhangi bir çatışmanın görülmediği bölgenin batı kesiminde Kürt gruplar bayrak açtı. Bölgedeki gümrük kapısını ele geçiren grupların, Tel Abyad'da silahlı ve askeri araçlarla sınır hattında dolaştıkları gözlendi. Bölgede bulunan gümrük binasında ise keskin nişancılar bulunuyor.

Türkiye sınırına gelen iki DAEŞ üyesi ise güvenlik güçlerine teslim oldu.

Öte yandan yerel kaynaklar, halen Tel Abyad'ın iç bölgelerinde aralıklarla çatışmalar meydana geldiğini iddia etti.

Sınır hattındaki önlemlerini artıran güvenlik güçleri ise bölgedeki sivilleri sınırdan uzaklaşmaları yönünde anonslarla uyardı.

Son 15 günde bölgedeki çatışmalardan kaçan 20 binin üzerinde Suriyeli Türkiye'ye sığınmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kürt Gruplar Tel Abyad'ı Ele Geçirdi - Son Dakika


Advertisement