Kuşadası'nda Dünya Hayvan Hakları Koruma Günü Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Kuşadası'nda Dünya Hayvan Hakları Koruma Günü Etkinlikleri

Kuşadası\'nda Dünya Hayvan Hakları Koruma Günü Etkinlikleri

Dünya Hayvan Hakları Koruma Günü, Kuşadası'nda da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

05.10.2013 15:57

Dünya Hayvan Hakları Koruma Günü, Kuşadası'nda da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Kuşadası Belediyesi Köpek Rehabilitasyon Merkezi'nde düzenlene törende, hayvan haklarına bir kez daha vurgu yapıldı ve çocuklara havyan sevgisinin önemi anlatıldı.

Kuşadası Belediyesi Köpek Rehabilitasyon Merkezinde düzenlenen törene Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Kuşadası Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Türkkan, Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, Ege Hayvanları Koruma Dernekleri Birliği Kuşadası Temsilcisi İskender Avcı, Belediye Meclis Üyeleri, il genel meclis üyeleri, okulların Hayvanları Koruma Kolu öğrencileri ve çok sayıda hayvan sever katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Ege Hayvanları Koruma Dernekleri Birliği Kuşadası Temsilcisi İskender Avcı, 1822 yılında İngiltere'de başlayan hayvanları koruma hareketinin gelişerek bugünlere geldiğini belirterek, "Tüm dünyada ve Türkiye'de 4 Ekim'de kutlanan Hayvan Hakları Günü'nü hayvansever öğrencilerle beraber kutluyoruz. Amacımız İnsanlara hayvan sevgisini aşılamak onları koruma altına almaktır. Kuşadası'nda şuan barınakta 500'e yakın köpek rehabilite edilmiş olup Davutlar, Güzelçamlı, Söke, Selçuk ve diğer beldelerden gece yarıları bırakılan köpekler popülasyonu arttırmaktadır. Bazı belediyeler çözümü toplu katliamlar da bulurken, Kuşadası Belediyesi asla böyle bir düşünce içerisinde olmayıp yanımızda yer almıştır. Bu yüzden belediye başkanımızda huzurlarımızda teşekkür ediyorum. Hayvanları katleden yasayı uygulayamayan sorumluları da Allah'a havale ediyorum. Burada bulunan devlet büyüğümüz sayın Kaymakam Muammer Aksoy'dan taleplerimiz olacaktır. Bu sorun tüm ilçelere örnek olmasına rağmen sadece belediyenin aldığı, alacağı önlemlerle çözülemez. Binlerce köpeğin ve kedinin kısırlaştırılması için belediye, Adnan Menderes Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi işbirliği ve il genel meclisinin bu konuda ayıracağı bütçeyle kısmen de olsa bizleri rahatlatacaktır. Hepinize geldiğini için teşekkür ederim" dedi. Avcı, hayvanların korunması ise her vatandaşın ve her kurumun tıpkı belediye gibi üstüne düşen görevi yapması gerektiğini belirterek, sorunların çözümü için destek istedi.

Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ise göreve gelir gelmez hayata geçirdikleri Köpek Rehabilitasyon Merkezi'nin örnek olmaya devam ettiğine dikkati çekerek, "En büyük sorunumuz kontrolsüz üreme. Hayvan haklarının korunması konusunda Kuşadası Belediyesi olarak tüm Türkiye'ye örnek olan kararları almaya ve uygulamaya ısrarla devam edeceğiz. Hayvan hakları koruma günü kutlu olsun" dedi.

Son olarak konuşan Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy ise "Rehabilitasyon merkezine bu anlamlı günde görme fırsatım oldu ve içtenlikle ifade ediyorum gezip, gördüğüm yerlerin arasında en iyi durumda olan merkez burasıdır. Öncelikle belediyeyi kutluyorum bu konuda duyarlı olduğu için ancak ifade edilen sayılara göre yeterli değildir. Kısa süre içerisinde daha fazla hayvanı kısırlaştırıp doğal yaşamına bırakmalıyız. Ben tekrar özverili çalışmalarından dolayı sizleri kutluyorum" dedi.

Konuşmaların ardından ise Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ve protokol üyeleri tarafından Çakabey İlköğretim Okulu Hayvan Hakları Koruma Kolu öğrencilerine sertifika verildi. Başkan Altungün ayrıca, hayvan haklarının korunmasına katkılarından dolayı Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan'a teşekkür plaketi verdi. Daha sonra Kaymakam Aksoy ve Belediye Başkanı Altungün, protokol üyeleri, hayvanseverler ve öğrencilerle birlikte Kuşadası Belediyesi Köpek Rehabilitasyon Merkezi'ni gezdi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kuşadası'nda Dünya Hayvan Hakları Koruma Günü Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement