Kütahya'da Kadın Çalışma Merkezi Kurulacak - Son Dakika
Yerel

Kütahya'da Kadın Çalışma Merkezi Kurulacak

Kütahya Belediyesi tarafından geliştirilen proje ile kadınlara yönelik meslek edindirmek amacıyla "Kadın Çalışma Merkezi" kurulacağı bildirildi.

12.08.2015 14:58

Kütahya Belediyesi tarafından geliştirilen proje ile kadınlara yönelik meslek edindirmek amacıyla "Kadın Çalışma Merkezi" kurulacağı bildirildi. Bu kapsamda hazırlanan proje Zafer Kalkınma Ajansından destek almaya hak kazandı.

"Kadın Çalışma Merkezi" projesi için düzenlenen imza töreninde konuşan Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, kurulacak olan merkezde kadınların faydalanacağını söyledi:

Proje hayata geçtikten sonra belediye ile başta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olmak üzere, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü gibi kurumlarla iş birliği yapılacağını ifade eden Saraçoğlu, "Bu kapsamda aile refahının korunması, evlilik öncesi eğitim ve aile danışmanlık hizmetlerinin etkinleştirilmesi, sosyal yardım ve hizmetlerin aile temelli sunulması, genç nüfusun yarattığı demografik fırsat penceresinden azami derecede faydalanılması öngörülmektedir. Öte yandan, Kadın Çalışmaları Merkezimizde kadınlarımıza yönelik meslek edindirme kursları düzenlenerek iş gücü piyasasının talep ettiği nitelikli personel yetiştirilmesine katkıda bulunulması da beklenen sonuçlardan biridir. Bu bağlamda projemiz yerelde önem arz eden sektörlerde nitelikli iş gücü yetiştirilmesi amacıyla uygulamalı mesleki ve teknik eğitime yönelik altyapıların tesis edilmesi ile de dolaylı olarak ilgilidir. Çünkü merkezimizde belediyemiz, İş ve Çalışma Kurumu, Ticaret ve Sanayi Odası, Halk Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi ile yapacağı işbirlikleri ile kadınlarımıza bölgede ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücü ve istihdam konularında kurs ve eğitimler verecektir" diye konuştu.

Saraçoğlu, proje kapsamında Zafer Kalkınma Ajansından alınacak yaklaşık 1 milyon lira hibe ve yaklaşık 600 bin lira katkı payı ile kentte atıl durumda bulunan iki konağı restore ettirileceğini ve Kütahya'ya yeni Kadın Çalışmaları Merkezi kazandırılacağını sözlerine ekledi.

Saraçoğlu, daha sonra hazırlanan imza protokolünü ajans yetkilisi ile birlikte imzaladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kütahya'da Kadın Çalışma Merkezi Kurulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement