Kütahya'da Öğrenciler Tablet Bilgisayarlarına Kavuştu - Son Dakika
Yerel

Kütahya'da Öğrenciler Tablet Bilgisayarlarına Kavuştu

Kütahya\'da Öğrenciler Tablet Bilgisayarlarına Kavuştu

Kütahya'da, Fatih projesi kapsamında Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı yayınla katıldığı ve 81 il merkezinde eş zamanlı olarak yapılan Tablet bilgisayar dağıtımı, Vali Şerif Yılmaz'ın katılımlarıyla Sosyal Bilimler Lisesi'nde gerçekleştirildi.

17.02.2014 18:01

Kütahya'da, Fatih projesi kapsamında Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı yayınla katıldığı ve 81 il merkezinde eş zamanlı olarak yapılan Tablet bilgisayar dağıtımı, Vali Şerif Yılmaz'ın katılımlarıyla Sosyal Bilimler Lisesi'nde gerçekleştirildi.

Tablet bilgisayar dağıtım töreninde bir konuşma yapan Vali Şerif Yılmaz, "Eğitimde dönüşümün eğitimde çağ atlamanın hayata geçirilen bir projenin açılış programında sizlerle beraberiz. Biraz önce konuşmaları dinlerken kendi yaşamımızdan bazı kareler tekrar gözümün önünden geçti. Bunları sizlerle paylaşmak isterim. Bizim dönemimizde Bilgisayar yoktu, bizim yaptığımız ve yaşadığımızın hiçbirisi kayıtlarda yok ama bugün sizin gördüğünüz ve yaşadığınız her türlü bilgi ve birikimin kaydı var ve siz onları çok rahatlıkla bulabilirsiniz. Bizim gibi tekrar tekrar düşünmenize gerek yok. Türkiye Cumhuriyetinin bugün geldiği noktayı da sizlerle paylaşmak adına bunu ifade etmek istiyorum. Bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bu gururu bu onuru sizlerle paylaşmak istiyorum.Biraz önce Başbakanımızın ifade ettiği ve bizi talimatlandırdığı dersliklerde 30 ortalama sayısını, bugün Kütahya olarak çok şükür biz geçtik. 20 civarında sınıf ortalaması öğrenci ile bugün eğitim öğretimimizi sürdürüyoruz. İnsana yapılan yatırım en büyük yatırımdır. Hem merkezi hükumet bütçesinden, hemde İl Özel İdaresi bütçesinden bugüne kadar eğitim için hiçbir kısıtlamaya gitmedik. Çok şükür biraz önce ifade ettiğim gibi ortalama 20 kişilik sınıflarda bugün eğitim öğretimimizi devam ettiriyoruz. Birkaç okul hariç ki oda arsa problemlerinden dolayı, inşallah onuda kısa sürede çözüp ikili eğitimi de tamamen kaldırıp tekli eğitime geçmeyi hedefliyoruz. Bunu da inşallah kısa süre içinde gerçekleştireceğiz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından öğrencilere verilecek olan Tablet Bilgisayarlar Vali Şerif Yılmaz ve katılımcılar tarafından dağıtıldı.

Törene Cumhuriyet Başsavcısı Atilla Aslan, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Vali Yardımcısı Metin Selçuk, Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Helvacı, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nafi Güral, daire müdürleri, öğrenciler ve okul yöneticileri katıldı. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya'da Öğrenciler Tablet Bilgisayarlarına Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement