Kütahya'da yurtta yedikleri akşam yemeğinin ardından fenalaşarak hastanelere kaldırılan 42 üniversite öğrencisinden 41'i taburcu edildi.
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Kütahya Yesevi Yurdunda dün akşam tavuk ve pilav yedikten 4-5 saat sonra baş dönmesi, mide bulantısı, kusma ve ishal şikayetleri başlayan 42 öğrenciye, kaldırıldıkları hastanelerde gıda zehirlenmesi tanısı konuldu.
Serum bağlanıp müşahede altına alınarak tedavileri tamamlanan öğrencilerden 41'i taburcu edildi. Sağlık durumu ciddiyetini koruyan bir öğrencinin tedavisi devam ediyor.
Kütahya-Afyonkarahisar karayolu 100. Yıl Mahallesi'nde erkek öğrencilerin kaldığı yurtta, akşam yemeğinin ardından fenalaşan Dumlupınar Üniversitesi öğrencilerinden 12'si sağlık ekiplerince hastanelere kaldırılmıştı. Diğer öğrencilerin de aynı rahatsızlığı yaşaması üzerine yurda çok sayıda ambulans ve sağlık ekibi sevk edilmişti. Sağlık ekipleri 50 öğrenciye yurt binasında müdahalede bulunmuş, 30 öğrenci daha hastanelerde tedavi altına alınmıştı.
Son Dakika › Yerel › Kütahya'daki Gıda Zehirlenmesi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?