Kütahya Valisi Kenan Çiftçi Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi Açıklaması

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi Açıklaması

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Kaymakamlar Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Yeni bakış açıları ve yeni düşünceler oluşturun" dedi."Bir bilgi paylaşımı sitesi oluşturduk."

06.02.2012 16:36

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Kaymakamlar Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Yeni bakış açıları ve yeni düşünceler oluşturun" dedi.

7 gündem maddesini görüşmek üzere bir araya gelinen toplantıda mülki idare amirleri arasında bir bilgi paylaşım sistemi oluşturduklarından ve bunun sayesinde yapılan bütün projelerin paylaşılabileceğini ifade eden Vali Kenan Çiftçi,

"Bir bilgi paylaşımı sitesi oluşturduk. Niye bilgi paylaşımı diye sorarsak, biz bilgimizi dağıtmak, bilgilerimizi çoğaltmak için bunu yapıyoruz. Bu sadece Kütahya'daki mülki idare amirlerimize mahsus. Projelerimizi, bilgilerimizi, yapılmasını arzu ettiklerimizi paylaşacağız. Mesela güzel bir projemiz var. Bütün kaymakam arkadaşlarımız şunu düşünebilir. Ben vali olsaydın bunu bütün ilçelerimizde uygulatırdım dediğiniz projeleri buraya koyduğumuz zaman bütün ilçelerimizde uygulatabiliriz. Aynı şekilde bizim içinde geçerli. Bizimde paylaşacağımız şeyler varsa bütün vilayetlerle paylaşarak güzelliklerin artırılmasını arzu ediyoruz.Dolayısıyla biz güzel projelerimizi paylaşınca çok daha ileriye gideceğimizi düşünüyoruz. Henry Ford, Ford fabrikasını geliştirmesinin sebebi kıyaslama ve diğerlerinden bilgi alımıyla olmuştur. Dünyada da bu böyledir. Yani yeniden keşfetmeye gerek yok, var olan bir bilgi varsa bunu paylaşacağız, ürettiğimiz bilgiler varsa da paylaşacağız" diye konuştu.

"HER İLÇENİN MUTLAKA PROJELERİ OLMALI"

Kentte yürütülen projelerle bir ajanda oluşturduğunu ve işleri de buradan takip ettiğini ifade eden Vali Çiftçi, sözlerine şöyle devam etti: "Sizlerde bunu yapın. Herkes yapılan iş ve işlemleri takip ederse, aylık bu toplantıları da yaparsa projenin hangi aşamada olduğunu ve hızlanması için tartışarak daha iyiye gitme yolunda da başarılı olunur. Buradan Köylere Hizmet Götürme birliklerine ve Özel İdarelere çok ciddi miktarda paralar aktarılıyor. Henüz KÖYDES kaynaklarımız belli olmadı ama belli olan 5 milyon 400 bin TL kadar para Birliklere aktarıldı. Bunların planlamasının bu kış şartlarında yapılarak bu planlamanın havaların ısınmasıyla yürütülmesini istiyoruz. Bizim stratejik planımız hazırlandı. Sizin de ilçelerde stratejik planlarınızı hazırladığınızı biliyorum. Bunun bir yol haritası olarak önemli olduğunu düşünüyorum. Her ilçenin mutlaka bir stratejik planının olması gerektiğini ve bu planında bütün paydaşlar tarafından paylaşılması ve hatta bu stratejik planı alanlar Kütahya ile ilgili artık bizim ev ödevimiz belli oldu artık ev ödevimizi yapmaya çalışacağız diyorlar.İlçelerimizde yeni bakış açıları geliştirmeye çalışalım. Sizlerde ilçelerinizde daha önce ki söylemlerle bir yere gidilemediyse daha ilerilere götürecek söylemler geliştirebilirseniz ve daha farklı şeyler bulabilirseniz ilçeleriniz daha ilerilere gidecektir. Yeni söylemler, yeni bakış açıları ve yeni düşünceler oluşturmaya çalışın.Farklı bakış açıları, paylaşımcı bakış açıları, etik değerlere saygılı bakış açıları, insanı, toplumu seven bakış açıları geliştirebilirsek Kütahya'ya yapabileceğimiz en güzel hizmet olacaktır."

Vali Kenan Çiftçi başkanlığında yapılan toplantıya Vali Yardımcıları Haluk Saygı ve Metin Selçuk ile kaymakamlar ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Akkaya katıldı. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya Valisi Kenan Çiftçi Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement