Kutlu Doğum'da 'Kardeşlik' Vurgusu - Son Dakika
Yerel

Kutlu Doğum'da 'Kardeşlik' Vurgusu

Kutlu Doğum\'da \'Kardeşlik\' Vurgusu

Adana İl Müftüsü Arif Gökçe, Türkiye'nin kozmopolit bir yapıya sahip olduğunu ifade ederek, bu yapı içerisinde 'kardeşlik' olgusuna her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulduğunu, söz konusu birlikteliğin Türkiye'nin renklerinin çoğalması açısından...

11.04.2012 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana İl Müftüsü Arif Gökçe, Türkiye'nin kozmopolit bir yapıya sahip olduğunu ifade ederek, bu yapı içerisinde 'kardeşlik' olgusuna her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulduğunu, söz konusu birlikteliğin Türkiye'nin renklerinin çoğalması açısından da önemli olduğunu vurguladı.

Gökçe, İl Müftülüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen oturumda; Hz. Muhammed'in doğumunun 1441. yıldönümü kapsamında Türkiye genelinde olduğu gibi Adana'da da gerçekleştirilecek olan; 'Kutlu Doğum Haftası' kutlama etkinlikleri hakkında açıklamalarda bulundu. 'Kutlu Doğum Haftası'nın her yıl bir ana teması olduğunu ve bu yılki ana konunun da; 'kardeşlik' olduğuna dikkat çeken Gökçe, kardeşliğin, tüm bencillikleri dışarıda bırakacak bir potansiyele sahip olduğunu, bu dinamiğin hayata geçirilmesiyle toplum huzurunun en yıkıcı unsurları olan tefrika ve tahakkümün de ortadan kaldırılacağını vurguladı. Gökçe, "Bunun ilk örneğini asr-ı saadette sahabe-i kiram göstermiştir. Asabiyet ve akrabalık bağlarını geride bırakan kardeşlik artık Arap Ebubekir'i, Fars Salman'ı, Rum Süheyb'i ve Habeşli Bilal'i aynı kıblede birleştirdi" dedi.

"KARDEŞLİĞİ SAĞLAYAMAZSAK BİRBİRİMİZDEN UZAKLAŞIRIZ"

Kardeşlik duygusunun gönülden gönüle kurulan köprülerle can bulup, inanları birbirine kenetlediği yorumunda bulunan Gökçe, Hz. Muhammed'in 'kardeşlik ahlakı' hakkında da açıklamalarda bulundu. Türkiye ve doğal olarak Adana'nın kozmopolit bir yapıya sahip olduğunu ve mevcut yapı içerisinde 'kardeşlik' olgusuna her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulduğunun altını çizen Arif Gökçe, "Adana yediveren bir gül gibi. Kim her neye inanırsa inansın, hangi dine mensup olursa olsun aramızda en ufak bir ayrım, en ufak bir kin olmaz, olmamalı da. Bir arada kalmayı, birlik ve beraberlik içinde yaşamayı iyi bilen ve bunu bir felsefe haline getiren toplumuz. Eğer aramızda kardeşliği sağlayamazsak birbirimizden uzaklaşırız. Toplumun renkleri solmaya başlar. Birbirimize 'merhaba' demeye bile yanaşmayız. Bu nedenle kardeşlik olgusuna sıkı sıkı sarılmalıyız" ifadesini kullandı.

"KUTLAMALAR ADANA GENELİNE YAYILACAK"

Bu kapsamda da 'Kutlu Doğum Haftası' kutlama etkinlikleri çerçevesinde hazırlanan afiş ve broşürlerde; 'Sözde Değil Özde Kardeşlik', Kardeşlik İncinsen de İncitmemektir', 'İnsanlar Senin ya Dinde Kardeşin ya da Hilkatte Eşindir' gibi sloganlar kullandıklarını dile getiren Gökçe, kutlamaların sadece kent merkezinde değil, Adana'nın 15 ayrı ilçesinde müftülükler tarafından çeşitli etkinlik ve programlarla kutlanacağını belirtti. 'Kutlu Doğum Haftası'nın, 14 Nisan Cumartesi günü Seyhan Kültür Merkezi'nde organize edilen programla açılacağını belirten Gökçe, Türkiye'nin ve Ortadoğu'nun en büyük camilerinden biri olarak öne çıkan Sabancı Merkez Camisi'nde 15 Nisan Pazar günü 'Kutlu Doğum Şöleni' yapılacağını anlattı. Gökçe, 17 Nisan Salı günü 5 Ocak Stadyumu'ndaki programa Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in de katılacağı bilgisini vererek, etkinlik kapsamında ilk defa 'Anadolu'da İlahi Aşk Buluşmaları' adı altında bir program yapılacağını söyledi. Öte yandan, 18 Nisan Çarşamba günü Adana Müftülüğü'nün E-5 Karayolu üzerinde yer alan hizmet binasının temelinin Mehmet Görmez'in katılacağı bir törenle atılacağı kaydedildi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kutlu Doğum'da 'Kardeşlik' Vurgusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement