Kutlu Doğum Haftası Yerköy'de Çeşitli Etkinliklerle Kutlanıyor - Son Dakika
Yerel

Kutlu Doğum Haftası Yerköy'de Çeşitli Etkinliklerle Kutlanıyor

Kutlu Doğum Haftası Yerköy\'de Çeşitli Etkinliklerle Kutlanıyor

Kutlu Doğum haftası Yozgat'ın Yerköy ilçesinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

16.04.2013 16:22

Kutlu Doğum haftası Yozgat'ın Yerköy ilçesinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)'in dünyaya gelişinin yıl dönümü münasebeti ile Yerköy İlçe Müftülüğü tarafından, "Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi" konulu konferans düzenlendi. Yerköy Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen konferansa Yerköy Kaymakamı Bayram Gale, Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Cibelek, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgüt temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Konferans öncesi Kuran'ı Kerim okundu. Daha sonra programın açılış konuşmasını yapan Yerköy İlçe Müftüsü Ahmet İkbal Aydın, Yıllardır bütün Türkiye'de hatta yurtdışında ve Yerköy'de de "Kutlu Doğum Haftası" münasebetiyle çeşitli etkinliklerin yapıldığını belirterek, "Bu sene Peygamberimize (SAV) olan sevgimizi heyecanımızı daha fazla göstermek için yeni bir kararla Yerköy'de diğer sivil toplum kuruluşlarıyla beraber haftanın her gününe bir program sığdırmak suretiyle "Kutlu Doğum" haftamızı zenginleştirdik. Müftülük olarak Peygamberimiz (SAV)'le ilgili ilçemizde daha fazla şeyler yapalım istedik" dedi.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV), güzel ahlakının, birlik, beraberlik, kardeşlik, sevgi, saygı ve yardımlaşma duygusunu güçlendirmek bakımından en önemli kaynak olduğunu vurgulayan Aydın, "Peygamber Efendimiz, rahmet, sevgi, hoşgörü ve adalet gibi erdemli değerleri kişiliğine sahip olması yanı sıra, hayatı boyunca insanları doğruluğa, iyiliğe yardımlaşmaya teşvik etmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle, içerisinde bulunduğumuz Kutlu Doğum Haftasının Yerköylü vatandaşlarımıza ve İslam alemine hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından

Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bedir, "Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi" konulu konferans verdi. Program sonunda Yerköy Kaymakamı Bayram Gale, konuşmacı Bedir'e teşekkür plaketi verdi.

Kutlu doğum haftası kapsamında düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ise Prof. Dr. Ahmet Bedir ve Yerköy İlçe Kaymakamı Bayram Gale hediyeleri takdim edildi. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kutlu Doğum Haftası Yerköy'de Çeşitli Etkinliklerle Kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement