Kuzey Irak Yüksek Eğitim Bakanlığı Heyeti Van'da - Son Dakika
Yerel

Kuzey Irak Yüksek Eğitim Bakanlığı Heyeti Van'da

Kuzey Irak Yüksek Eğitim Bakanlığı'ndan gelen bir heyet, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal'ı ziyaret etti.

23.03.2015 16:55

Kuzey Irak Yüksek Eğitim Bakanlığı'ndan gelen bir heyet, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal'ı ziyaret etti.

Kuzey Irak Yüksek Eğitim Bakanlığı Yurt Dışı Programlar Genel Müdürü Dr. Juwan Jalal Sharif başkanlığındaki heyeti kabul eden Battal, YYÜ'nün hem altyapı hem de akademik personel açısından güçlü olduğunu ifade ederek, geçen yıl Kuzey Irak'tan gelen hemşire adaylarına staj yaptırdıklarını anımsattı.

Bunun yanı sıra yüksek lisans ve doktora öğrencisi aldıklarını ve bu işbirliğini daha da artırmayı amaçladıklarını belirten Battal, Kuzey Irak'la eğitim alanında yakın ilişkilerinin olduğunu, daha önce yaptıkları ziyaretlerde birçok bakan ile görüştüklerini aktardı.

Daha önce Kuzey Irak'tan 7 üniversiteyle güç birliği çalıştayı düzenlediklerini belirten Battal, şöyle konuştu:

"Bu çalıştayın eğitim alanındaki işbirliğimizi daha da güçlendirdiğini düşünüyorum. Bu çalıştayı tabana yayarak daha fazla üniversite ile yenileyebiliriz. Bu farklı alanlarda birbirimize nasıl katkılar sunabileceğimizi görmemize vesile olabilir. Üniversitemiz hem alt yapı hem de akademik personel anlamında çok güçlü. Hastanemiz, laboratuvarlarımız, fakülte ve yüksek okullarımız çok iyi. Siz buraları gezdiğinizde zaten ne kadar güçlü olduğumuzu göreceksiniz."

Heyet adına konuşan Yüksek Eğitim Bakanlığı Yurt Dışı Programlar Genel Müdürü Dr. Sharif ise Van'ı ve üniversiteyi çok beğendiklerini belirterek, "Biz Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ne daha çok öğrencinin gelmesini istiyoruz. Öğrencilerimiz Kürtçe ve İngilizce biliyor. Fakat biz öğrencilerimizin Türkçe öğrenmesini de önemsiyoruz" dedi.

Heyet üyeleri ziyaretin ardından üniversitedeki bölümleri ziyaret etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kuzey Irak Yüksek Eğitim Bakanlığı Heyeti Van'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement