Kuzey Sakarya Planlama Projesi - Son Dakika
Yerel

Kuzey Sakarya Planlama Projesi

Kuzey Sakarya Planlama Projesi

Sakarya İl Özel İdaresinin koordinatörlüğünde gerçekleştirilen Kuzey Sakarya Planlama çalışması ile 4 ilçede önemli yatırımların önü açılıyor.

18.02.2012 17:43

Sakarya İl Özel İdaresinin koordinatörlüğünde gerçekleştirilen Kuzey Sakarya Planlama çalışması ile 4 ilçede önemli yatırımların önü açılıyor.

Sakarya İl Özel İdaresi denetimi ve kontrolü altında çalışmaları uzun zamandır devam eden "Kuzey Sakarya Planlama Bölgesi 1/25 bin Ölçekli Çevre Düzeni Planı" saha ve büro çalışmaları tamamlandı. Planlama çalışmasına göre kuzeyde yer alan 4 ilçe ve 8 belde'ye önemli yatırımlar yapılacak.

Çalışma Karasu, Kaynarca, Kocaali ve Hendek ilçeleri ile; Karasu- Yuvalıdere, Kurudere, Darıçayırı, Limandere, Hendek- Çamlıca, Kocaali- Ortaköy, beldelerinde gerçekleştirildi.

Çalışmaların sonunda 4 ilçede depolama sahası, bölge parkı, üniversite alanı, günübirlik turizm alanları, konut alanları, OSB ve İhtisas OSB alanları, tarım Teknopark alanı ve huzurevi gibi bir çok önemli yatırımın adresleri belirlendi.

Projeye göre Karasu ilçesinde 44 hektar depolama sahası, 36 hektar spor alanı, 97 hektar Küçükboğaz Bölge Parkı alanı, 46 hektar Üniversite alanı, 66 hektar Karasu OSB alanı, 122 hektar Akgöl Günübirlik Turizm Alanı ve 18 hektarlık da Bölge parkı sahasının yeri ayrılarak işaretlemesi ve kriterlerinin içeriği plana işlendi.

Çalışmanın yapıldığı Kaynarca ilçesinde ise en önemli alan 181 hektar ile turizm tesis alanına ayrıldı. Bunun yanı sıra ilçenin Acarlar Gölü çevresinde turizm ve ikinci konut alanları için 77 hektar saha, Arifağa ve Ortaköy'ün özellikle sahile yakın yerleşim alanlarında 2 bin 177 hektar alanın turizm merkezi ve Kaynarca ilçe merkezi kuzeyinde de işaretlenmiş sahada organize tarım-hayvancılık bölgesi ve Kaynarca OSB alanlarının işaretlemesi yapıldı.

Aynı plan dahilinde bulunan Kocaali ilçesinde 18 hektarlık bir alanın toptan ticaret alanı, 42 hektarlık alanın fındık ve fındığa dayalı teknopark alanı, 61 hektarlık alanın bölge parkı, 9 hektarlık bir alanın da huzurevi alanı olarak belirlendi. Kocaali'de ayrıca Maden Deresi Turizm Tesis Alanı için 10 hektar alanın ayrılması ve işaretlemesi yapılmasının yanında aynı yerde 16 hektarlık alanda günübirlik turizm tesis alanı olarak ayrılmış ve kriterleri planına işlendi.

Hendek ilçesinde yapılan çalışma ve değerlendirmeler sonucunda alınan görüşlerle 124 hektarlık bir sahanın sanayi bölgesine, 61 hektarlık bir alan bütününün konut dışı kentsel çalışma alanına ayrılması kararlaştırıldı. Hendek'te bulunan Sakarya 2. Organize Sanayi Bölgesi alanı da 57 hektar olarak plana dahil edildi.

"Kuzey Sakarya Planlama Bölgesi 1/25 bin Ölçekli Çevre Düzeni Planı" çalışmalarında Şehir ve Bölge Plancısı Ahmet Özdal başkanlığında Yüksek İşletmeci Neşe Özbek, Mimar Leman Acarlar, Jeoloji Mühendisi Hamdi Azman, Ziraat Mühendisi Dilek Ülger, Şehir ve Bölge Plancısı Arzu Özdal, Faruk Altun, Nurdan Öndeş, Deniz Çavuş, Ali Ulupınar, Bülent Türkoğlu, Seydihan Çamur'un yanı sıra Harita Mühendisi İbrahim Varol ve Halkla İlşkiler Uzmanı Burak Özbek'ten kurulu çalışma ekibinin görev aldığı ifade edildi. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kuzey Sakarya Planlama Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement