Lapseki Balcılar Göleti'nde Sona Yaklaşıldı - Son Dakika
Yerel

Lapseki Balcılar Göleti'nde Sona Yaklaşıldı

Lapseki Balcılar Göleti\'nde Sona Yaklaşıldı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Çanakkale’de inşa edilen Lapseki Balcılar Göleti ve Sulaması projesinde sona yaklaşıldı.

22.07.2015 10:46

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Çanakkale'de inşa edilen Lapseki Balcılar Göleti ve Sulaması projesinde sona yaklaşıldı.

Lapseki ilçesinin Balcılar Köyü'nde Gökdere üzerinde inşa edilmekte olan gölet inşaatında yüzde 83 fiziki gerçekleşme sağlandı. Temelden 35,2 metre yüksekliği olan ve yaklaşık 216 bin m³ gövde dolgusuna sahip gölet hizmete alındığında Çanakkale'de 1.950 dekar zirai alan suya kavuşacak.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun talimatlarıyla inşasına hız verilen göletin bu güne kadar gövde temel kazısı, enjeksiyon işleri, dipsavak kazısı ve beton imalatları ile dolusavak beton imalatının yüzde 60'ı, gövde dolgusunun yüzde 92'si tamamlandı. Bu çalışmaların sonucu olarak ise yaklaşık 12 milyon 500 bin liralık yatırım bedeli olan göletin tamamındaki fiziki gerçekleşme yüzde 83'e ulaşmış oldu. Gövde dolgu ve dolusavak beton çalışmalarının devam ettiği gölet ile Balcılar ve Ecialan köylerindeki araziler faydalanacak. Bu bölgedeki bereketli arazilere su sağlayarak çiftçilerin yüzünü güldürecek gölet ile köylerin sosyo ekonomik gelişmesinin hızlandırılması ve köyden şehre göçün önüne geçilmesi hedefleniyor. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Lapseki Balcılar Göleti'nde Sona Yaklaşıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement