Lice'de Terör Örgütü Üyesinin Heykelinin Dikilmesi - Son Dakika
Yerel

Lice'de Terör Örgütü Üyesinin Heykelinin Dikilmesi

Lice\'de Terör Örgütü Üyesinin Heykelinin Dikilmesi

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Lice Sulh Ceza Mahkemesinin terör örgütü üyesine ait heykel hakkında verdiği "el konulma" kararının, gereği için ilgili kolluk kuvvetine gönderildiğini bildirdi.

18.08.2014 18:22

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Lice Sulh Ceza Mahkemesinin terör örgütü üyesine ait heykel hakkında verdiği "el konulma" kararının, gereği için ilgili kolluk kuvvetine gönderildiğini bildirdi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, Lice ilçesi Yolçatı köyünde Mahsum Korkmaz isimli terör örgütü PKK mensubu için heykel yapıldığına dair basın-yayın organlarında çıkan haberler üzerine, Lice Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığı anımsatıldı.

Soruşturma kapsamında, heykeli yapan şüphelilerin açık kimliği ile bahse konu heykelin açılışına katılan kişilerin ve açılışın kimler tarafından gerçekleştirildiğinin tespiti için araştırma yapılmak üzere ilgili kolluk kuvvetlerine talimat yazıldığı bildirilen açıklamada, şöyle denildi:

"Lice Cumhuriyet Başsavcılığımızca 18 Ağustos 2014 tarihinde suça konu heykele el konulması için Lice Sulh Ceza Mahkemesinden karar talep edildi. Lice Sulh Ceza Mahkemesinin 2014/25 değişik iş sayılı kararı ile terör örgütü mensubuna ait heykele, CMK'nın 127. maddesi gereğince el konulmasına karar verilerek, karar, gereği için ilgili kolluk kuvvetine gönderildi." - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Lice'de Terör Örgütü Üyesinin Heykelinin Dikilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement