Litvanya Büyükelçisi Kudzmanas, Aosb'u Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Litvanya Büyükelçisi Kudzmanas, Aosb'u Ziyaret Etti

Litvanya'nın Ankara Büyükelçisi Kestutis Kudzmanas, Antalya Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar'ı ziyaret etti.

25.02.2015 15:09

Litvanya'nın Ankara Büyükelçisi Kestutis Kudzmanas, Antalya Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar'ı ziyaret etti.

AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bahar, ziyarette yaptığı konuşmada, AOSB'de 292 fabrika bulunduğunu, bölgede 12 binin üzerinde çalışanın istihdam edildiğini bildirdi. Sanayicilerin ihracat potansiyellerinin artırılması için sektörel ticaret heyetleri oluşturarak dışa açıldıklarını anlatan Bahar, geçen yıl 600 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Antalya'da tarım ve turizmin yanında sanayinin de geliştiğini vurgulayan Bahar, "Hızlı gelişen Antalya için AOSB, sanayide çok önemli bir yer tutuyor. Özellikle çarpık sanayileşmenin önlenmesi için organize sanayilere devlet tarafından teşvik verilmektedir. Enerjiyi en ucuz kullanan bölgeler organize sanayilerdir. Biz de en çevreci organize sanayisiyiz" dedi.

AOSB'de yabancı yatırımcı sayısının az olduğuna dikkati çeken Bahar, "Litvanya, özellikle enformasyon teknolojileri ve yenilenebilir enerji kaynaklarının ekipmanlarının üretimi alanında gelişmiş bir ülkedir. Yatırım alanında işbirliği yapmaktan büyük memnuniyet duyarız" diye konuştu.

Litvanya Büyükelçisi Kudzmanas da Litvanya'nın mobilya, beyaz eşya ve tekstil üretiminde gelişmiş bir ülke olduğunu, Antalya ile Litvanya arasında ticaret köprüsü kurmayı hedeflediklerini bildirdi.

Türkiye'nin yatırım potansiyelinin çok yüksek olduğunu ve Antalya'nın çok önemli olduğunu söyleyen Kudzmanas, Litvanyalı yatırımcıların Antalya ile ilgilendiğini, teknoloji, bilim, yüksek teknoloji ve enformasyon teknolojileri alanlarında işbirliğinden memnuniyet duyacaklarını ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Litvanya Büyükelçisi Kudzmanas, Aosb'u Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement