Lösemili Oğluyla Okuma Yazma Öğrendi - Son Dakika
Yerel

Lösemili Oğluyla Okuma Yazma Öğrendi

Lösemili Oğluyla Okuma Yazma Öğrendi

Konya'da Babası Okula Göndermediği İçin Okuma - Yazma Öğrenemeyen 5 Çocuk Annesiyle Evde Okuma Yazma Öğrendi

15.11.2010 02:32

Konya'da babası okula göndermediği için okuma- yazma öğrenemeyen 5 çocuk annesi 47 yaşındaki Leyla Topçu, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 'Evde eğitim' faaliyeti kapsamında lösemi tedavisi gördüğünden evde eğitim alan 9 yaşındaki oğlu Nihat Topçu ile birlikte okuma yazmayı öğrendi.

5 yaşındayken karaciğer büyümesi nedeniyle hasta olduğunu ve babasının da kendisini okula göndermediğini anlatan Leyla Topçu, oğlu Nihat Topçu'nun 4 yıl önce lösemi hastalığına yakalanmasının ardından okuma ve yazması olmadığı için zorluklar çektiğini söyledi.

2 yıldır eğitim alan Leyla Topçu, "Özellikle çocuğum hastalandıktan sonra bu eksiklik biraz daha arttı. Çünkü çocuğumun sağlık sorunları ile bir anne olarak ben ilgileniyorum. Hastaneye ve dokotra ben götürüyorum. Ama otobüslerin üzerlerindeki yazıları, çocuğumun reçetesindeki ilaçları okuyamıyordum. Gazete ve kitap okuyamıyordum.

Oğlum evde eğitim alırken bu nedenle okuma yazmayı öğrenmeye karar verdim. Oğulumun öğretmeninden okuma yazmayı öğrendim. Benim gibi okuma yazma bilmeyenler hiç durmasın. İstek olduktan sonra hiç bir şey imkansız değil. Devletimiz de zaten bu imkanı bize sağlıyor" dedi.

Annesinin okuma yazma öğrenmesine çok sevindiğini dile getiren ve 3 yıldır evde eğitim alan Nihat Topçu da "Annemin okuma yazma öğrenmesine ben de yardımcı oluyorum. Güzdüz öğretmenimden eğitim alıyor. Akşamları da ben yardımcı oluyorum. Annemle birlikte evde eğitim almaktan büyük mutluluk duyuyorum" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, hem okula gidemeyecek hem de hastane ortamlarında bulunamayacak çocuklar bulunduğunu belirterek, "Bu şekilde hasta olan çocuklarımızın evlerine öğretmen gönderiyoruz ve eğitim öğretilerini sürdürüyorlar. Burada öğrenim gören çocuğumuzun annesi de okuma yazma bilmiyordu.

Öğretmenimiz ile bir taşla iki kuş vurmak yapısını burada gerçekleştirdik. Öğretmenimiz bir taraftan çocuğumuza eğitim verirken diğer taraftan da annesine okuya ve yazma öğretti" dedi.

Her yıl evde eğitim alan öğrenci sayısının arttığına dikkat çeken Şahin, "Bu sene 81 çocuğumuz evde eğitim alıyor. Bu çocuklarımızın bulunduğu bölgedeki okullardan bir tanesine kayıtları mevcut. Sene sonunda aldığı notlar okula intikal ettirilerek o yılki eğitim öğretimlerini tamamlıyor" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Lösemili Oğluyla Okuma Yazma Öğrendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement