Maden İşçileri Sendikası Hisarcık Şube Başkanı Ahmet Yılmaz Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Maden İşçileri Sendikası Hisarcık Şube Başkanı Ahmet Yılmaz Açıklaması

Maden İşçileri Sendikası Hisarcık Şube Başkanı Ahmet Yılmaz Açıklaması

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Hisarcık Şube Başkanı Ahmet Yılmaz, " Ülkemizin gözbebeği, paha biçilemez, milli servetimiz bor'un bu milli servetimizin özelleştirme girişimlerine karşıyız."dedi.

09.03.2012 22:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Hisarcık Şube Başkanı Ahmet Yılmaz, " Ülkemizin gözbebeği, paha biçilemez, milli servetimiz bor'un bu milli servetimizin özelleştirme girişimlerine karşıyız. "dedi.

Türkiye'deki bor madenlerinin yüzde 70'inin Emet ve Hisarcık ilçelerinde bulunduğunu vurgulayan Ahmet Yılmaz, devletçe işletilecek madenleri düzenleyen 2840 sayılı yasada değişiklik öngören ve bakanlar kurulunda imzaya açıldığı belirtilen yasa tasarısının ülkemizin gözbebeği, dünyada en fazla rezerve sahip olduğumuz, bütün maden tekellerinin gözünün üzerinde olduğu bor madenlerinin özelleştirilmesi sürecini başlatmaya dönük bir girişim olduğu belirtilerek " Türkiye Maden İşçileri Sendikası Hisarcık Şubesi olarak, ülkemizin gözbebeği paha biçilemez bu milli servetimizin özelleştirme girişimlerine karşı sendika olarak daha önceki girişimlere karşı verdiğimiz gibi, meşru, demokratik, kitlesel mücadelemizi sonuna kadar kararlılıkla veririz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Eti Maden İşletmesi 3 yıldan fazla ihaleye veremediği için bunu Bakanlar Kurulunda imzaya açıp Yüksek Planlama Kuruluna devretmeye çalışıyorlar. Bu devirde de limit yok. Yani 10 yıllığına da verir, 49 yıllığına da verebilir. Bu özelleştirmenin önünü açmak demektir. Bu durumda yöremizde işçi ve memur kıyımı olur. Şu anda Emet ve Hisarcık'taki bor tesislerinde 1500 civarında kadrolu ve taşeron işçisi ile memur çalışıyor. Özelleştiğinde ise bu işçi ve memurların yarısı gider. Yöremizde işsizlik yüzde 5'e düştüyse yüzde 15'e çıkar, hırsızlık ve fuhuş olayları artar. Bu sadece Emet, Hisarcık ve Kütahya'nın meselesi değil tüm Türkiye'nin meselesidir. Amerika'nın amacı buydu. Bor'u ne yapıp edip kavga gürültü etmeden özelleştirerek üzerine oturmak. Bizlerin ekmeğiyle oynayanlar bizim partimiz değildir" diye konuştu. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Maden İşçileri Sendikası Hisarcık Şube Başkanı Ahmet Yılmaz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement