"Maden Kenti Sivas Zirvesi 2" Düzenlenecek - Son Dakika
Yerel

"Maden Kenti Sivas Zirvesi 2" Düzenlenecek

"Maden Kenti Sivas Zirvesi 2" düzenleneceğini bildirdi.

16.04.2012 14:42

Sivas Valisi Ali Kolat, 18-20 Nisan arasında

"Maden Kenti Sivas Zirvesi 2" düzenleneceğini bildirdi.

Kolat, Valilik binasında düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, madenciliğin ülkelerin gelişmesinde önemli bir yapı taşı olduğunu belirtti. Maden ürünlerinin, sanayi, enerji, tarım ürünlerinin temel girdilerini oluşturduğunu bildiren Kolat, şöyle konuştu:

"Madencilik sektörü kalkınmada öncelikli bir sektör olarak görülmektedir. Gelişmiş sanayiye sahip olmak isteyen ülkelerin üzerinde titizlikle durduğu madenler yönünden Anadolu son derece bereketli bir yapıya sahiptir. Sivas'ta çeşitli metalik madenler, endüstriyel ham maddeler ve enerji ham maddeleri önemli bir potansiyel oluşturmaktadır."

Sivas'ın ülkenin diğer bölgeleri ile mukayese edildiğinde önemli bir maden merkezi konumunda olduğunu bildiren Kolat, "2012 yılı itibariyle 752 adet arama, 62 ön arama, 3 adet genel arama, 316 işletme ruhsatlı olmak üzere toplam bin 133 adet ruhsat sahası bulunmaktadır. Ruhsat işlemleri bakımından Türkiye'de iller arasında beşinci sırada yer almaktayız" diye konuştu.

Yer altı zenginlikleri bakımından Türkiye'de önemli bir yere sahip Sivas'ta madenciliğin ve jeotermal kaynakların geliştirilmesi amacıyla "Maden Kenti Sivas Zirvesi 2" adıyla düzenlenecek programda kapsamlı bir zirve düzenleneceğini belirten Kolat, bu zirveyle sektörün bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi, doğru yönlendirilmesi, mevcut yatırımların geliştirilmesi ve yeni yatırımların gerçekleştirilmesinin amaçlandığını ifade etti.

Basın toplantısına Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, MTA Bölge Müdürü Emrah Ayaz

- SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Maden Kenti Sivas Zirvesi 2' Düzenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement