Maden Şehidinin Ailesine Vakıftan 5 Bin Liralık Yardım - Son Dakika
Yerel

Maden Şehidinin Ailesine Vakıftan 5 Bin Liralık Yardım

Maden Şehidinin Ailesine Vakıftan 5 Bin Liralık Yardım

Kütahya’nın Simav Kaymakamlığının Soma’daki maden faciasının Simavlı şehidi Ahmet Ergün’ün ailesine 5 bin liralık maddi yardımda bulunması ilçede takdirle karşılandı.

21.05.2014 17:49

Kütahya'nın Simav Kaymakamlığının Soma'daki maden faciasının Simavlı şehidi Ahmet Ergün'ün ailesine 5 bin liralık maddi yardımda bulunması ilçede takdirle karşılandı.

Vakıf Müdürü Çetin Balamur, maden şehidi Ahmet Ergün'ün ailesine yapılan 5 bin liralık nakti yardımın Simav Kaymakamı ve Vakıf Başkanı İbrahim Süha Karaboran'ın talimatıyla yapıldığını bildirdi.

Vakıf Müdürü Çetin Balamur, maden şehidi 6 aylık kız çocuğu babası Ergün'ün annesi Şükriye ile babası İlyas Ergün'e toplam 2 bin lira, eşi Fadime Ergün'e de 3 bin lira olmak üzere toplam 5 bin lira nakti yardım yapıldığını söyledi.

Vakıf olarak da bundan sonra Simavlı maden şehidi Ahmet Ergün'ün yanında olmaya devam edeceklerini ifade eden Balamur, "Vakıf olarak bu hususta üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız" şeklinde konuştu.

Simav Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı şehit madencinin ailesine 5 bin liralık nakti yardımda bulunurken Simav Sosyal Güvenlik Müdürlüğü de Ahmet Ergün'ün eşine maaş bağlanması için çalışma başlattı.

Simav Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Müdürü Ersoy Karapolat, şehit madenci Ahmet Ergün'ün bir çocuk annesi eşi Fadime Ergün'e maaş bağlanması ve diğer sosyal yardımlar için evrakları imzalattıklarını söyledi.

Karapolat, "Şehit madencinin eşine ölüm geliri ve aylığının en kısa sürede bağlanması için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz" şeklinde konuştu.(MY-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Maden Şehidinin Ailesine Vakıftan 5 Bin Liralık Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement